Trainingen en workshops
Kenniscentrum voor ondernemers

Workshop - Design Thinking

06 februari 2020 13:00 - 16:00 uur
Workshop - Design Thinking

We doen niet altijd hetzelfde als wat we zeggen, vinden en voelen, dus het is moeilijk te ontdekken wat klanten écht van je product of dienst vinden. En daardoor is het lastig om te weten of je echt goed bezig bent als ondernemer. Met de methode Design Thinking leer je hoe je actief kunt testen of je weet wat jouw klanten echt denken, vinden, doen en voelen. 

Wat leer je in deze workshop?

  • Je formuleert een ontwerpvraag en gaat aan de slag met creatief denken. Je leert hoe je kunt divergeren (heel veel ideeën bedenken) en convergeren (kiezen).
  • Tijdens de workshop maak je een prototype van je beste idee, product of dienst waarmee jouw mede-deelenemer interactie kan hebben, een variant op kan bedenken en feedback op kan geven. Dat is dus vele malen meer waard dan een idee. Je leert hoe je op een veilige manier, maar in hoog tempo, kunt leren van je prototype.
  • Design thinking is een iteratieve methode. Dat betekent dat je begint zonder dat je precies weet wat je doet of wat je doel is. Doen is in deze methode de krachtigste manier van denken.
  • De ambitie van deze workshop is dat je de methode zelf kunt toepassen en dat je een prototype mee kunt nemen om te testen in je eigen bedrijf.

"Probeer het niet te begrijpen"

De andere deelnemers helpen je hierbij: ze gaan actief hun best doen om jou niet te begrijpen. Daarmee wordt je uitgedaagd letterlijk te laten zien wat je bedoelt. Zo leer je werken en denken vanuit de methode van design thinking. Een methode die vertrekt vanuit empathie en creativiteit die in korte tijd leidt tot prototypes en testen! 

Aanmelden via de OndernemersFabriek Drenthe 

De Drentse Zaak organiseert deze workshop samen met de OndernemersFabriek. Daarom verloopt de aanmelding ook via de OndernemersFabriek. Opgeven kan via emmen@ondernemersfabriekdrenthe.nl onder vermelding van 'Design Thinking'.

Tijdens de sessie worden foto’s gemaakt en gedeeld op social media. Heb je hier bezwaar tegen? Laat het dan voorafgaande aan de workshop even weten.

Praktische informatie

Datum: 6 februari 2020
Tijd: 13:00 tot 16:00 uur
Kosten: €75-, (excl. btw)
Locatie: De Drentse Zaak

Meedoen met Workshop - Design Thinking