Trainingen en workshops
Kenniscentrum voor ondernemers

Ladder naar Succes - start editie september 2019

04 september 2019 09.00 uur
Ladder naar Succes - start editie september 2019

Wil je je eigen bedrijf starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of ben je al begonnen en kun je wel wat hulp en advies gebruiken? Dan is de gratis workshopreeks De Ladder naar Succes perfect voor jou.

In deze reeks worden alle aspecten van het ondernemerschap behandeld. Van verzekeringen tot aan de belasting en van je ondernemersplan tot aan de uitstraling van je bedrijf. Tijdens De Ladder naar Succes profiteer je van de kennis en ervaring van gevestigde ondernemers. Starters en iedereen met plannen voor een eigen zaak zijn van harte welkom. Het wordt georganiseerd door De Drentse Zaak en Werkplein Drentsche Aa. Deelname is gratis. Je kunt je alleen inschrijven voor de volledige reeks, het volgen van afzonderlijke workshops is niet mogelijk. 

Meer informatie over de Ladder naar Succes

Liever op een ander moment starten?

De Ladder naar Succes start in 2019 ook op de volgende data:

 

Het programma:

Woensdag 4 september: 09.00 - 10.00 uur
Kickstart - Door Harry Weitering (directeur De Drentse Zaak)

Harry Weitering, directeur van De Drentse Zaak, trapt af en geeft aan wat er van jou als deelnemer verwacht wordt.

 

Woensdag 4 september: 10.00 - 14.00 uur
Deel 1 - Bezield ondernemen - Door Marjan Muis (De-Key)

Ondernemersvaardigheden: welke kwaliteiten heb je nodig als ondernemer? 
Communicatie: hoe presenteer ik mij als ondernemer?

 

Dinsdag 10 september: 09.00 - 12.00 uur
Deel 2 - Een goede start is het halve werk - Door Sjoerd Hoekstra (Small Business Support)

Als startende ondernemer is een goed ondernemersplan van belang. In deze workshop word je stap voor stap meegenomen in het ondernemersplan en het financiële overzicht. Vervolgens krijg je meerdere mogelijkheden op welke wijze jij als ondernemer een boekhouding bij kunt houden en waarom dit van belang is.

 

Dinsdag 10 september: 13.00 - 15.00 uur
Deel 3 - Tekst als jouw geheime wapen - Door Nico Jan van Hemel (Het Geheime Wapen Communicatie)

Hmm… probeer het maar eens. Mensen raken met jouw communicatie. In kwalitatief opzicht verschillen producten en diensten niet meer zoveel van elkaar. Jouw communicatieve vermogen bepaalt het onderscheid. Hoe zorg je er nu voor dat jouw doelgroep de boodschap opmerkt en jouw propositie (belofte) onthoudt? Het Geheime Wapen laat je zien hoe je met een treffend concept jouw doelgroep raakt in het hart. 

 

Donderdag 12 september: 09.00 - 11.00 uur
Deel 4 - Logo en huisstijl, online en offline herkenbaar worden! - Door Marcel van Beetz (Pool Communicatie)

Waarom heb je een logo en een huisstijl nodig? Ontdek in deze twee uur het belang van een goede huisstijl, je krijgt nuttige tips voor een consequente, uniforme uitstraling op papier en online.

 

Donderdag 12 september: 12.00 - 14.00 uur
Deel 5 - Sociaal ondernemen - Door Luuk Duursma (MVO Alliantie)

De workshop wordt gegeven door Luuk Duursma van MVO-Alliantie Noord-Nederland. Zij vertellen deelnemers alles over sociale ondernemingen, oftewel private ondernemingen die gaan voor maatschappelijke doelen. Zo dragen zij hun steentje bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het bieden van een werkomgeving waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter tot hun recht komen en zich verder kunnen ontwikkelen.

 

Dinsdag 17 september: 09.00 – 12.00 uur
Deel 6 - Juridische valkuilen voor startende ondernemers - Door René Post (Post Juridische Diensten)

Bij het ondernemen komen ook juridische zaken kijken. In deze workshop wordt onder meer het volgende behandeld: inschrijving als ondernemer, contracten (huur/arbeid/koop), Algemene Voorwaarden, AVG en verschillende rechtsvormen. Er worden vele praktijkvoorbeelden gegeven, die toegespitst zijn op de deelnemers.

 

Dinsdag 17 september: 13.00 - 15.00 uur
Deel 7 - Fiscale informatie - Door Harrie Maat (Belastingdienst)

Belangrijk voor elke ondernemer: kennis van de belastingregels. Harrie Maat van de Belastingdienst geeft informatie over:

- Ondernemerschap en inkomstenbelasting
- Ondernemerschap en omzetbelasting
- Zorgverzekeringswet
- Administratie
Daarnaast wordt een voorbeeld gegeven van een berekening aanslag inkomstenbelasting.

 

Donderdag 19 september: 09.00 - 11.00 uur
Deel 8 - Verzekeringen voor ondernemers - Door Harry Weitering (Univé Verzekeringen)

Informatie over zakelijke verzekeringen, met name de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Welke risico’s zijn er binnen jouw bedrijf?

 

Dinsdag 24 september: 09.00 - 12.00 uur
Deel 9 - Persoonlijke uitstraling en communiceren met impact - Door Irene Wildenbeest (Image Consulting)

In deze interactieve workshop ga je aan het werk met je bedrijfsboodschap. Je leer hoe je met effectief en helder taalgebruik vertrouwen opbouwt. Dat is namelijk de basis om zaken te doen. Het resultaat? Je kunt zelfbewust over je bedrijf vertellen en en met authenticiteit en overtuigingskracht. 

 

Vrijdag 6 december: 15.30 - 18.00 uur (evenement)
Deel 10 - Uitreiking certificaten + Netwerken en Pitchen 

Tijdens het evenement Netwerken en pitchen krijg je de gelegenheid om het podium te pakken en je eigen bedrijf te pitchen. Daarnaast kun je gesprekken aangaan, nieuwe klanten benaderen en vraag te creëren. Tijdens het evenement worden de certificaten van de Ladder naar Succes uitgereikt en er is een netwerkborrel.

Voorafgaand de uitreiking kun je training ‘netwerken en pitchen’ volgen van 9.00 tot 15.00 uur​. Hierin ga jij de uitdaging aan om de kern van je zaak terug te brengen naar slechts een paar zinnen. Wie ben je? Wat doe je? Waar sta je voor? Wat motiveert je? De geleerde kennis kun je vervolgens meteen toepassen. Deze training op optionaal, de voorwaarden worden uitgelegd bij de kick-start van de Ladder naar Succes. 

Meedoen met Ladder naar Succes - start editie september 2019