Trainingen en workshops
Kenniscentrum voor ondernemers

Ladder naar Succes - start editie november 2019 (vol)

06 november 2019 09.00 uur
Ladder naar Succes - start editie november 2019 (vol)

Wil je je eigen bedrijf starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of ben je al begonnen en kun je wel wat hulp en advies gebruiken? Dan is de gratis workshopreeks De Ladder naar Succes perfect voor jou.

In deze reeks worden alle aspecten van het ondernemerschap behandeld. Van verzekeringen tot aan de belasting en van je ondernemersplan tot aan de uitstraling van je bedrijf. Tijdens De Ladder naar Succes profiteer je van de kennis en ervaring van gevestigde ondernemers. Starters en iedereen met plannen voor een eigen zaak zijn van harte welkom. Het wordt georganiseerd door De Drentse Zaak en Werkplein Drentsche Aa. Je kunt je alleen inschrijven voor de volledige reeks, het volgen van afzonderlijke workshops is niet mogelijk. 

De Ladder naar Succes is geschikt voor alle startende ondernemers, of je net een week begonnen bent, of een half jaar. De Ladder kost 200 euro exclusief btw. Woon je in de gemeente Assen, Tynaarlo of Aa en Hunze? Dan is de Ladder geheel gratis, dankzij een regeling met Werkplein Drentsche Aa. Geef dus ook je woonplaats op als je jezelf aanmeldt.

Meer informatie over de Ladder naar Succes

Dit is de laatste editie van de Ladder naar Succes in 2019.

Het programma:

Woensdag 6 november: 09.00 - 10.00 uur
Kickstart - Door Harry Weitering (directeur De Drentse Zaak)

Harry Weitering, directeur van De Drentse Zaak, trapt af en geeft aan wat er van jou als deelnemer verwacht wordt.


Woensdag 6 november: 10.00 - 14.00 uur
Deel 1 - Bezield ondernemen - Door Marjan Muis (De-Key)

Ondernemersvaardigheden: welke kwaliteiten heb je nodig als ondernemer? 
Communicatie: hoe presenteer ik mij als ondernemer?


Dinsdag 12 november: 09.00 - 12.00 uur
Deel 2 - Een goede start is het halve werk - Door Erwin Matthijssen (Friedeberg Consultancy)

"Hoe start ik goed voorbereid mijn bedrijf?" Een vraag die we vaak krijgen. Een goed ondernemersplan kan daarin een belangrijke rol spelen. Deze workshop neemt je daar stap voor stap in mee. 


Dinsdag 12 november: 13.00 - 15.00 uur
Deel 3 - Tekst als jouw geheime wapen - Door Nico Jan van Hemel (Het Geheime Wapen Communicatie)

Hmm… probeer het maar eens. Mensen raken met jouw communicatie. In kwalitatief opzicht verschillen producten en diensten niet meer zoveel van elkaar. Jouw communicatieve vermogen bepaalt het onderscheid. Hoe zorg je er nu voor dat jouw doelgroep de boodschap opmerkt en jouw propositie (belofte) onthoudt? Het Geheime Wapen laat je zien hoe je met een treffend concept jouw doelgroep raakt in het hart. 


Donderdag 14 november: 09.00 - 11.00 uur
Deel 4 - Logo en huisstijl, online en offline herkenbaar worden! - Door Marcel van Beetz (Pool Communicatie)

Waarom heb je een logo en een huisstijl nodig? Ontdek in deze twee uur het belang van een goede huisstijl, je krijgt nuttige tips voor een consequente, uniforme uitstraling op papier en online.


Donderdag 14 november: 12.00 - 14.00 uur
Deel 5 - Sociaal ondernemen - Door Luuk Duursma (MVO Alliantie)

De workshop wordt gegeven door Luuk Duursma van MVO-Alliantie Noord-Nederland. Zij vertellen deelnemers alles over sociale ondernemingen, oftewel private ondernemingen die gaan voor maatschappelijke doelen. Zo dragen zij hun steentje bij aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het bieden van een werkomgeving waar ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt beter tot hun recht komen en zich verder kunnen ontwikkelen.

 

Let op! Deze datum is gewijzigd naar:

Maandag 18 november: 09:00 - 11:30 uur
Deel 6 - Fiscale informatie - Door Harrie Maat (Belastingdienst)

Belangrijk voor elke ondernemer: kennis van de belastingregels. Harrie Maat van de Belastingdienst geeft informatie over:

- Ondernemerschap en inkomstenbelasting
- Ondernemerschap en omzetbelasting
- Zorgverzekeringswet
- Administratie
Daarnaast wordt een voorbeeld gegeven van een berekening aanslag inkomstenbelasting.

 

Dinsdag 19 november: 09.00 – 12.00 uur
Deel 7 - Juridische valkuilen voor startende ondernemers - Door René Post (Post Juridische Diensten)

Bij het ondernemen komen ook juridische zaken kijken. In deze workshop wordt onder meer het volgende behandeld: inschrijving als ondernemer, contracten (huur/arbeid/koop), Algemene Voorwaarden, AVG en verschillende rechtsvormen. Er worden vele praktijkvoorbeelden gegeven, die toegespitst zijn op de deelnemers.


Donderdag 21 november: 09.00 - 11.00 uur
Deel 8 - Verzekeringen voor ondernemers - Door Harry Weitering (Univé Verzekeringen)

Informatie over zakelijke verzekeringen, met name de bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Welke risico’s zijn er binnen jouw bedrijf?


Donderdag 21 november: 12.00 - 15.00 uur
Deel 9 - Persoonlijke uitstraling en communiceren met impact - Door Irene Wildenbeest (Image Consulting)

In deze interactieve workshop ga je aan het werk met je bedrijfsboodschap. Je leert hoe je met effectief en helder taalgebruik vertrouwen opbouwt. Dat is namelijk de basis om zaken te doen. Het resultaat? Je kunt zelfbewust over je bedrijf vertellen en en met authenticiteit en overtuigingskracht. 


Vrijdag 6 december: 9.00 - 15.30 en van 16.00 - 18.00 uur (evenement)
Deel 10 - training Netwerken en Pitchen / Uitreiking certificaten + Netwerken en Pitchen 

Tijdens het evenement Netwerken en pitchen krijg je de gelegenheid om het podium te pakken en je eigen bedrijf te pitchen. Daarnaast kun je gesprekken aangaan, nieuwe klanten benaderen en vraag creëren. Tijdens het evenement worden de certificaten van de Ladder naar Succes uitgereikt en er is een netwerkborrel.

Voorafgaand de uitreiking volg je de training ‘netwerken en pitchen’ van 9.00 tot 15.00 uur​. Hierin ga jij de uitdaging aan om de kern van je zaak terug te brengen naar slechts een paar zinnen. Wie ben je? Wat doe je? Waar sta je voor? Wat motiveert je? De geleerde kennis kun je vervolgens meteen toepassen.

Voor deelnemers uit de gemeenten Assen, Aa en Hunze en Tynaarlo is deelname gratis. Voor deelnemers buiten deze gemeente bedragen de kosten 150,- ex. btw.

De editie voor november zit vol. Houd deze site in de gaten voor informatie over de volgende De Ladder naar Succes of schrijf je in op de reservelijst.

Meedoen met Ladder naar Succes - start editie november 2019 (vol)