Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Samen kunnen wij een wereld van verschil maken

MVO in De Drentse Zaak: Samen kunnen wij een wereld van verschil maken

De Drentse Zaak in Assen vormt dagelijks het adres voor ondernemers en zzp’ers om te werken, te vergaderen en te netwerken. Maar we doen graag meer. Met de komst van het project ‘Werken en Leren’ in 2014 heeft De Drentse Zaak een belangrijke sociale functie.

Meedraaien in het arbeidsleven

Via het project ‘Werken en Leren’ kunnen mensen die zelfstandig nog geen plek op de arbeidsmarkt kunnen krijgen, proeven aan een nieuwe functie. Drie maanden lang draaien ze mee als volwaardig personeelslid van De Drentse Zaak, krijgen ze begeleiding en advies en bouwen ze aan hun cv. De deelnemers aan het project komen bij ons via het Werkplein Drentsche Aa.

Ontdekken wat bij je past

Het personeel dat via het project ‘Werken en Leren’ bij De Drentse Zaak werkt, heeft een functie in de horeca, receptie, schoonmaak of facilitaire dienst. De meeste werknemers blijven hier drie tot zes maanden, of totdat ze een baan hebben gevonden. Zo’n veertig procent stroomt uit naar een baan. De medewerkers krijgen intensieve begeleiding in de functie zij hier uitvoeren. Ook ontdekken ze hier wat wel of niet bij hen past.

Cijfers uit De Drentse Zaak

  • Sinds de start zijn 35 deelnemers doorgestroomd naar een reguliere functie
  • Op dit moment vormen 5 medewerkers samen het personeel binnen het werk- en leren project
  • Twee receptionistes hebben naast de werkervaringsplaats ook een gecertificeerde secretaresse-opleiding aangeboden gekregen
  • Het slagingspercentage wordt steeds hoger naarmate het project vordert
  • 4 medewerkers zijn doorgestroomd naar een reguliere functie bij huurders