Nieuws en Evenementen

Workshop: haal meer uit LinkedIn

02 oktober 2018 19:00
Workshop: haal meer uit LinkedIn

Beide zijn opgericht speciaal voor ondernemers. En beide organiseren trainingen en workshops. Daarom slaan De Ondernemersfabriek Drenthe en De Drentse Zaak steeds vaker de handen ineen. Bijvoorbeeld in een serie workshops, met als aftrap de workshop LinkedIn op dinsdag 9 oktober.

De workshop LinkedIn wordt gegeven door Guy Strijbosch, officieel LinkedIn-ambassadeur voor de Benelux. Strijbosch laat deelnemers in een zeer praktische workshop zien hoe zij eenvoudig meer resultaat kunnen behalen met het populaire, sociale netwerk. “Mensen gaan vooral zelf aan de slag. Ik geloof niet in alleen maar informatie delen via een papieren hand-out. Ik geloof in ervaren en doen”, legt de workshopgever uit. Deelnemers aan de workshop moeten dan ook zelf een laptop en hun oplader meenemen.

Continu proces

Volgens de LinkedIn-ambassadeur kan 95 procent van de gebruikers meer halen uit LinkedIn. “Dat is veel, maar niet raar. Veel mensen hebben ooit een profiel aangemaakt en hun functie ingevuld. Maar dan? Vaak bouwt men een profiel op vanuit zichzelf, terwijl je dat eigenlijk moet doen vanuit het oogpunt van de bezoeker.”

Andere veel voorkomende ‘fouten’ die Strijbosch tegenkomt zijn dat gebruikers te weinig informatie hebben ingevuld of de vragen die ze moeten invullen te snel langs zijn gegaan. “Mensen actualiseren hun LinkedIn-pagina veel te weinig of alleen wanneer ze een nieuwe baan hebben. Het moet echter een continu proces zijn. Je zou er bijvoorbeeld een vast moment voor kunnen prikken in je agenda”, legt hij uit.

Zeven miljoen profielen

Doe je dat, dan zit je vaak binnen een mum van tijd aan tafel bij de juiste mensen. Tenminste, dat beweert Strijbosch. “Alleen in Nederland zijn er al zeven miljoen profielen. Dat zijn een heleboel potentiële werkgevers, samenwerkingspartners of klanten. Het bereik is zo groot.”

De workshop LinkedIn vindt op dinsdag 9 oktober plaats in De Drentse Zaak en duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Om de workshop interactief te houden, is er beperkt plaats. Deelname kost 50 euro, exclusief btw. Aanmelden kan via emmen@ondernemersfabriekdrenthe.nl, onder vermelding van ‘LinkedIn’.

Samenwerking

De workshop ‘Linkedin’ maakt onderdeel uit van een serie workshops die De Ondernemersfabriek Drenthe en De Drentse Zaak gezamenlijk organiseren. De workshops vinden plaats in het ondernemerscentrum aan de Beilerstraat. Op dinsdag 15 januari 2019 kunnen geïnteresseerden daar ook terecht voor de workshop Verbindend Netwerken en op 26 maart 2019 voor de workshop Factbased Marketing. Beide workshops kosten 50 euro, exclusief btw en duren van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Het is niet de eerste keer dat De Ondernemersfabriek en De Drentse Zaak samen wat organiseren. Eerder organiseerden ze ook een drukbezochte editie van DDZ op Dinsdag. “We hebben regelmatig contact met elkaar om te kijken waar we elkaar kunnen versterken. Zo proberen we ook overlap te voorkomen, omdat we beide trainingen aanbieden”, legt Harry Weitering, directeur van De Drentse Zaak, de samenwerking uit. Eelco Bakker, directeur van De Ondernemersfabriek, knikt instemmend. “We hebben immers beide dezelfde doelstelling: Assen zo ondernemend mogelijk maken.”