Nieuws en Evenementen

Wil jij een goede start? Lees deze boeken!

11 december 2019 8.00 uur
Wil jij een goede start? Lees deze boeken!

Wordt 2020 jouw ondernemersjaar? Sluit 2019 dan goed af! De koude wintermaanden bieden je namelijk de ideale gelegenheid om met behulp van een goed boek je voor te bereiden op jouw ondernemersdroom. Daarom vijf boekentips voor startende ondernemers.

Hoewel iedere onderneming anders is, zijn er een aantal zaken waar alle ondernemers mee te maken krijgen. Denk aan de administratie en boekhouding, het werven van klanten en aan marketing en communicatie. Er zijn verschillende boeken te vinden die al deze of meerdere van deze zaken bespreken. Een voorbeeld is de ‘Startersgids voor zzp'ers’ van Rinske Jansen. Dit boek gaat in op de basis van ondernemen: Hoe stel je een goed ondernemingsplan op? Waar moet je administratie aan voldoen? En hoe bepaal je je uurtarief? In het boek is ook diverse wet- en regelgeving te vinden en voorbeelden van bijvoorbeeld aanmaningen en urenregistraties. 

Marketing met een Calimerobudget

Wil je meer weten over hoe je met online marketing klanten trekt? Lees dan het boek ‘Maak ze gek’ van Aartjan van Erkel. Deze bestsellerauteur gaat in zijn boek dieper in op hoe je jezelf onderscheidt. Datzelfde doet Karen Romme in haar boek ‘Calimeromarketing 3.0’, waarin ze meer vertelt over marketing voor kleine en middelgrote bedrijven. Oftewel een eenvoudige marketing met een Calimerobudget. Een boek vol praktische tips. 

Heb jij een fantastisch idee, maar vind je het lastig om dat verder vorm te geven? Het boek ‘The Wow starts now’ staat vol voorbeelden van mensen die hun ideeën hebben verwezenlijkt. Auteur Theo Hendriks helpt de lezer met behulp van deze voorbeelden vervolgens met het aanscherpen van zijn of haar eigen idee. Je begint je bedrijf niet zomaar. Je gelooft immers ergens in. Dan wil je ook dat het over vijf jaar nog bestaat én succesvol is. In ‘Ondernemerskracht, anticiperen op de toekomst’ vertelt Rolf Grouve hoe je nieuwe, technologische ontwikkelingen kunt integreren in jouw bedrijf. Zo maak jij je bedrijf nog voor je echt start toekomstbestendig! 

De Ladder naar Succes

Een succesvolle onderneming opstarten vraagt vaak om meer voorbereiding dan alleen het lezen van wat boeken. Wil jij voor jezelf beginnen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ook komend jaar staan er in De Drentse Zaak meerdere edities van De Ladder naar Succes op het programma. De Ladder is een workshopreeks speciaal voor (startende) ondernemers waarin alle aspecten van het ondernemerschap aan bod komen. Van verzekeringen tot aan de belasting en van je ondernemersplan tot aan de uitstraling van je bedrijf. Hou dedrentsezaak.nl in de gaten voor de laatste informatie.