Nieuws en Evenementen

Werkgever ver weg? Werkplek dichtbij

04 maart 2020 8.00 uur
Werkgever ver weg? Werkplek dichtbij

Soms zit je werkgever niet om de hoek. In het geval van Paul Fransen uit Assen is die zelfs gevestigd in Engeland. Dan is het handig dat je toch een werkplek hebt in je woonplaats, bijvoorbeeld in De Drentse Zaak.

Sinds een paar maanden heeft Paul Fransen een flexwerkplek in het monumentale pand aan de Beilerstraat. Op fietsafstand van zijn eigen huis. “Toen ik mijn vorige werkplek kwijtraakte, zeiden twee mensen in mijn omgeving dat ik eens in De Drentse Zaak moest kijken”, legt Fransen uit. En zo gezegd, zo gedaan. “Ik vind het fijn dat de flexruimte hier niet weggestopt is en er een lounge en een keuken is. Als ik thuis werk mis ik de sociale contacten. Hier kun je gezellig samen lunchen en relaties ontvangen. Ook het MVO-karakter van De Drentse Zaak vind ik heel belangrijk. Het initiatief dat mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt hier een kans krijgen ervaring op te doen, ondersteun ik graag.”

Herkauwers en jonge dieren

Fransen werkt als business development manager voor Volac International, een overkoepelende naam voor meerdere bedrijven en joint ventures. Een joint venture is een samenwerkingsverband waarin alle partners geheel zelfstandig blijven bestaan. Volac is een Engels familiebedrijf dat een volledig assortiment met diervoederproducten aanbiedt, speciaal voor herkauwers en jonge dieren. Denk aan puppy’s, kittens, jonge biggen, lammeren, kalveren en melkkoeien. “Volac is een samenvoeging van de Franse en Latijnse woorden voor kalf en melk: veau en lac. En dan verhaspeld naar het Engels.”

Eén van de samenwerkingsverbanden van Volac International is Volac Wilmar Feed Ingredients. Dit samenwerkingsverband houdt zich bezig met vetten in de voeding van specifiek koeien. “Wat doen vetten en hoe krijgen we hun werking optimaal?”, licht Fransen toe. “We hebben daarbij te maken met veel verschillende parameters, doelen en uitgangspunten. Het is zo anders per koe. Wij proberen de boer en veevoerproducent daarom een zo goed mogelijk advies te geven, dat rekening houdt met al die facetten. Zo zorgen we voor een gezondere koe, die meer melk geeft van betere kwaliteit.”

Nieuwe producten, nieuwe markten

Als business development manager is Fransen verantwoordelijk voor alle Duitstalige en Nederlandstalige landen. “Volac Wilmar Feed Ingredients is een nieuw bedrijf met nieuwe producten, die we verder willen ontwikkelen in nieuwe markten”, vertelt hij. Werkzaamheden die hem goed liggen, aangezien hij door de jaren heen al in meer dan dertig landen heeft gewerkt. “Het is heel mooi om met mensen in andere landen iets op te bouwen, hun cultuur te leren kennen. En te zien dat onze Nederlandse kennis heel goed bekend staat. We mogen echt wel trots zijn op onze landbouw.”