Nieuws en Evenementen

Van Ladder naar samenwerkingsovereenkomst

04 december 2018
Van Ladder naar samenwerkingsovereenkomst

Het tweetal leerde elkaar kennen toen ze beiden nog bij de Rabobank werkten. “Maar dat was altijd op andere plekken. Op een gegeven moment troffen we elkaar zo vaak, dat we zeiden dat we misschien toch eens wat samen moesten gaan doen”, legt Katrien Eggens uit. “En toen kwamen we elkaar bij de Ladder naar Succes weer tegen”, lacht ze. “We denken hetzelfde en we zeggen hetzelfde. Het is soms bijna eng”, vult Renate Westervaarder aan.

Trainingen en events

Met Wie (Westervaarder in Events) neemt Renate Westervaarder de organisatie van evenementen voor haar rekening. Van congressen tot netwerkbijeenkomsten en van bedrijfsfeesten tot seminars. Eggens richt zich met Katrien Eggens Training & Organizing op het geven van onder meer trainingen en werkplekcoaching. Toen ze in het voorjaar samen zaten te brainstormen over aspecten als acquisitie, liepen ze tegen de vraag aan hoe ze zelf werk kunnen creëren. Het organiseren van een eigen evenement bleek het antwoord.

Met de voorbereidingen daarop zijn ze nu druk bezig. “De insteek was een soort secretaressedag. Vaak krijgen secretaresses op Nationale Secretaressedag als bedankje namelijk een dag scholing cadeau. Maar bijna altijd is dat in het westen, omdat er in het noorden niet veel mogelijkheden hiertoe zijn. Daar kunnen we zelf natuurlijk wat aan doen”, vertelt Westervaarder enthousiast.

Eigen kennis- en netwerkevenement

Inmiddels zijn de plannen wat groter geworden. KENN!S19 Event moet een jaarlijks terugkerend kennis- en netwerkevenement worden waar ondernemers en ondernemende mensen - zoals accountmanagers, officemanagers en secretaresses - hun vaardigheden kunnen toetsen en bijspijkeren, zodat ze klaar zijn voor het nieuwe jaar. Deelnemers worden door middel van onder meer workshops op de hoogte gebracht van trends, ontwikkelingen en belangrijke vaardigheden.

“In de organisatie borduren wij voort op mensen die we onder meer bij de Ladder naar Succes hebben leren kennen. Het Geheime Wapen helpt met het creëren van het concept, Irene Wildenbeest geeft een workshop en workshopgever Marjolijn Groendijk heeft ons geholpen met het opstellen van onze samenwerkingsovereenkomst”, legt Eggens uit. “Mocht het evenement komend jaar toch onverhoopt niet doorgaan, hebben we in ieder geval ontzettend veel geleerd.”

Samenwerken

Dat is ook de tip die Eggens en Westervaarder andere (startende) ondernemers willen meegeven: zoek een samenwerkingspartner. “Samenwerken is zo belangrijk. Je leert ontzettend veel van elkaar, dat je ieder weer kunt meenemen in je eigen bedrijf. Samen heb je twee keer zo veel sterke punten. Als ondernemer moet je je met zo veel dingen bezighouden. Door te sparren kun je af en toe wat dingen waar je tegen aanloopt tegen elkaar aanhouden. Samen kom je echt verder.”