Nieuws en Evenementen

‘Tijdens de Ladder zijn veel kwartjes gevallen’

11 juli 2018
‘Tijdens de Ladder zijn veel kwartjes gevallen’

Stichting You! uit Assen helpt ouders die zich niet gehoord voelen door hulpverleners. In haar zoektocht naar meer informatie over het opzetten van een stichting, kwam oprichtster Elly Oosterloo uit bij De Drentse Zaak. “Als stichting ben je eigenlijk ook ondernemer. Toen dat kwartje viel, konden we door.”

Stichting You! is er speciaal voor ouders die problemen met hun kinderen hebben en zich niet gehoord voelen door hulpverleners. “Die problemen kunnen in iedere vorm voorkomen”, legt Oosterloo uit. “Denk aan een scheiding of aan gepeste kinderen.” Na diverse hulpverleningstrajecten had de voorzitster en oprichtster van de stichting het idee niet vooruit te zijn gekomen. “Ik had nog steeds geen antwoord op mijn vraag. Ik merkte na die trajecten dat ik graag mijn ervaring wilde delen, zodat anderen erop konden reageren en misschien tips hadden.”

‘Dit kan niet waar zijn’

Ze besloot met vijf andere ouders om tafel te gaan. Naast dat het delen van haar verhaal zorgde voor opluchting, raakte ze ook steeds verbaasder en kwam er steeds meer frustratie bij kijken. “Niet alleen vanwege je eigen situatie, maar ook door die van anderen. Het was fijn om te merken dat we er niet alleen in stonden. Maar ik dacht ook steeds vaker: ‘Dit kan niet waar zijn’. We moesten wat doen met al die verhalen.”

Samen met de andere ouders besloot ze een stichting op te richten, maar ze kwamen er al snel achter dat ze niet goed wisten hoe dat ging. “We hadden onze ervaringen, een naam en een stichting, en dan?” In haar zoektocht naar informatie wees iemand haar op de Ladder naar Succes, een gratis workshopreeks voor (startende) ondernemers. “Hoewel een stichting heel anders is qua opzet en benodigdheden, paste het goed. De Ladder heeft gezorgd voor bewustwording. Hoe zet je jezelf neer, hoe leg je in het kort uit wie je bent en wat je doet”, somt ze op. “Tijdens de Ladder zijn veel kwartjes gevallen. Iedere workshop weer.”

Begrip voor elkaar

Ze bewaart goede herinneringen aan de groep ondernemers waarmee ze de workshopreeks volgde. “Die groep was heel waardevol. Je wilt allemaal je droom najagen. Op het moment dat iemand dacht aan opgeven, waren er altijd wel mensen die hem of haar op andere gedachten brachten. Startende ondernemers hebben vaak bevestiging nodig dat ze iets waardevols doen. Daar is de Ladder heel geschikt voor. Wat je ook wilt beginnen, ik raad iedereen aan om de workshopreeks te gaan volgen. Er zit altijd een workshop tussen waardoor je het licht ziet.”

Zo ook bij Oosterloo. Met hun eigen ervaring hopen de voorzitster en de andere bestuursleden van de stichting ouders te kunnen helpen. Daarnaast bezoeken ze ook hulpverleningsinstanties met als doel een betere samenwerking te bewerkstelligen. “We willen niemand afbranden, maar zorgen voor begrip voor elkaar. We willen dat ouders en hulpverleners leren zich in elkaar te verplaatsen.”

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer.