Nieuws en Evenementen

Terugblik op 2018: ‘Onderlinge sfeer echt van toegevoegde waarde’

26 december 2018 09.00
Terugblik op 2018:  ‘Onderlinge sfeer echt van toegevoegde waarde’

Een nieuw jaar vraagt om een terugblik op het jaar dat bijna achter ons ligt. Voor De Drentse Zaak was 2018 vooral een leerzaam en succesvol jaar. En een jaar waarin volop werd samengewerkt met partijen als de OndernemersFabriek en Ik Ben Drents Ondernemer. Zodat ondernemerschap optimaal werd gestimuleerd. We blikken terug met directeur Harry Weitering.

Wie de directeur van De Drentse Zaak vraagt naar de hoogtepunten in 2018, krijgt er niet één, twee of drie te horen, maar een heel lijstje. Workshops, kennissessies, de uitbreiding van de samenwerking met andere partijen en de oplevering van twee extra kantoren. Het is duidelijk dat Weitering met veel plezier terugblikt op het succesvolle jaar dat bijna achter ons ligt. “Als ik zou moeten kiezen, ga ik voor de avonden over de AVG”, begint Weitering te vertellen over de speciale editie van DDZ op Dinsdag die volledig in het teken stond van de nieuwe privacywet. “Beide avonden waren volledig uitverkocht. Dat was fantastisch. We hadden met advocaat Jeroen Sprangers van Rein Advocaten & Adviseurs een heel goede spreker. Hij kon twee uur lang vertellen over een relatief saai onderwerp en iedereen bleef geboeid zitten luisteren. Daar streven we als ondernemerscentrum ook naar. Een saai onderwerp? Wij zorgen dat het niet saai, maar juist aansprekend wordt.”

Behoeften van ondernemers

Naast succesvol, omschrijft Weitering 2018 als leerzaam. “Bijna twee jaar geleden hebben we met De Drentse Zaak een eerste stap richting kenniscentrum gezet. Het afgelopen jaar hebben we nog meer geleerd over waar de behoeften van ondernemers liggen. Deze behoeften hebben we vertaald in verschillende workshops, zoals een Linkedin-training en de workshops van William Hummel. Ook de Ladder naar Succes blijft iedere keer maar volstromen”, klinkt het tevreden. “We krijgen ontzettend veel reacties op ons aanbod, allemaal input waar we in het komende jaar op voort kunnen borduren.”

Weitering kijkt ook met een positief gevoel terug op de intensivering van de samenwerking met partijen als de OndernemersFabriek en Ik Ben Drents Ondernemer. “Daar ben ik wel trots op. We hebben het afgelopen jaar verschillende workshops gezamenlijk aangeboden en ook andere dingen samen gedaan. Die samenwerking willen we het komende jaar verder uitbouwen. We zijn al druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen, maar daar kan ik verder nog niks over zeggen”, glimlacht hij.

Toegevoegde waarde

Een paar maanden geleden breidde De Drentse Zaak het aantal kantoren in het pand uit. De opslagruimte aan de achterzijde van het gebouw werd omgetoverd in twee kantoren, die meteen waren verhuurd. “Alle kantoren die we hebben zijn nu verhuurd. De mix van startende en gevestigde ondernemers is ontzettend mooi. De onderlinge sfeer in De Drentse Zaak en de verbintenissen die mensen met elkaar aangaan, zijn echt van toegevoegde waarde”, zegt Weitering enthousiast. “Dat zien we ook terug bij de inloopspreekuren, bijvoorbeeld die over schuldhulpverlening voor ondernemers. Niet alleen weten ondernemers De Drentse Zaak goed te vinden, ze durven ook echt de drempel over. Ik vind het ontzettend mooi dat we alle disciplines in huis hebben om mensen te helpen. We zijn er dan ook voor iedere ondernemer.”

De Drentse Zaak wenst een gezond, gelukkig en ondernemend 2019!