Nieuws en Evenementen

Tekenen: daar zit muziek in

04 december 2019 8.00 uur
Tekenen: daar zit muziek in

Tot rust komen door te tekenen op muziek. Bij Inspiratie Atelier Gustaf kan het. Oprichter Magriet Jansen ontdekte hoe het haar hielp te ontspannen na een drukke werkdag en wil nu door middel van workshops ook anderen daarbij helpen.

De deel van haar woonboerderij in Koekange heeft ze omgebouwd tot atelier en workshopruimte. Hier geeft Jansen niet alleen workshops tekenen op muziek, maar is ook haar eigen werk te bewonderen. In de boerderij zijn daarnaast veel verwijzingen naar Ierland te vinden, het land dat zo’n grote rol speelt in haar leven. “Ierland heeft iets magisch. Ik voelde me er gelijk thuis. De natuur is mooi, de muziek is prachtig en de mensen zijn positief en nieuwsgierig.” 

Tekenen in Ierland

Over een paar jaar hoopt ze het eiland ook op een andere manier een rol te laten spelen in haar bedrijf. “Het lijkt me fantastisch om reizen naar Ierland te organiseren, om mensen mee te nemen en daar samen te gaan tekenen.” Vooralsnog zoekt ze het dichter bij huis. “Mensen zijn vaak druk in hun hoofd en hebben het druk op werk en thuis. Ik wil ze weer laten ademen”, legt de onderneemster uit. 

‘Beste wat me kon overkomen’

Dat doet ze met tekenen op muziek. Op jonge leeftijd ontdekte Jansen hoe leuk ze het vindt om te tekenen. “Ik kon het alleen niet. Andere meiden op school tekenden zonder moeite een pony, maar als ik het probeerde leek het nergens naar”, lacht ze. Toen ze tijdens het tekenen besloot om muziek op te zetten, merkte Jansen meteen verschil. “Door de muziek heb je geen ruimte over in je hoofd om jezelf te beperken met gedachten. Veel mensen zeggen dat ze niet kunnen tekenen, maar dit werkt echt. Ik zie het keer op keer.” Toen haar functie als hoofd administratie bij een machinefabriek kwam te vervallen, greep ze haar kans. “Ik tekende veel in de avonden, de weekenden en zelfs ‘s nachts. Ik kwam eigenlijk tijd te kort en wilde er meer mee doen. Wat dat betreft was het kwijtraken van mijn baan, het beste wat me kon overkomen.” 

‘Ladder’ goede ondergrond

In haar zoektocht naar hulp bij het schrijven van haar bedrijfsplan, kwam Jansen bij De Drentse Zaak uit. Daar volgde ze de workshopreeks De Ladder naar Succes, een serie workshops speciaal voor (startende) ondernemers. “Een heel goede ondergrond. Alle facetten van het ondernemerschap kwamen aan bod”, zo omschrijft ze ‘De Ladder’. “Iedere workshop had wat, maar vooral de workshop over tekst vond ik gigantisch interessant. Het heeft me nog enthousiaster gemaakt over schrijven dan ik al was.”