Nieuws en Evenementen

Succesvolle eerste editie van Netwerken en Pitchen

06 december 2019 17.15 uur
Succesvolle eerste editie van Netwerken en Pitchen

“Als je met mensen in contact treedt, neem je altijd jezelf mee. Dan kun je dus maar beter dicht bij jezelf blijven.” Het was slechts één van de vele tips die Kor IJszenga (uitgeverij Koninklijke Van Gorcum) had voor de geïnteresseerden die waren afgekomen op de eerste editie van Netwerken en Pitchen.

De directeur en eigenaar van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum werd tijdens het netwerk- en pitchevenement in De Drentse Zaak geïnterviewd door Frouktje Raven (AbeePro). Samen spraken ze over succesvol ondernemen én ondernemen in minder succesvolle tijden. Ook deelde IJszenga verschillende netwerk- en ondernemerstips. “De dilemma’s waar jij als ondernemer tegenaan loopt zijn vaak heel herkenbaar voor een andere ondernemer. Durf er daarom met een ander over te praten. Delen is heel belangrijk.”

Opvolger van Heel Drenthe Pitcht
Netwerken en Pitchen is de opvolger van het succesvolle evenement Heel Drenthe Pitcht en een initiatief van De Drentse Zaak en Werkplein Drentsche Aa. Tijdens Netwerken en Pitchen krijgen meerdere ondernemers de kans om hun bedrijf voor het oog van een divers publiek te pitchen. Dat kan door middel van een - door AbeePro opgenomen - videopitch of met de microfoon in de hand. 

Het zorgde voor een grote verscheidenheid aan pitches. Over kunstgras, beveiliging en duurzaamheid. Of over wat je moet doen als een kind een hevige allergische reactie krijgt. Veel van de pitchers hadden voorafgaand een speciale pitchtraining gevolgd bij Irene Wildenbeest (Wildenbeest Image Consulting).

‘Fantastisch, zo’n volle bak’
Op het evenement kwamen ruim 50 (startende) ondernemers af. De volle lounge van De Drentse Zaak stemt directeur Harry Weitering meer dan tevreden. “Fantastisch, zo’n volle bak”, zegt hij terwijl hij van de zijkant meekijkt. 

Netwerken en Pitchen werd - zoals de naam van het evenement al zegt - afgesloten met een netwerkborrel. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de tips van IJszenga meteen in de praktijk gebracht en werden er heel wat dilemma’s en ervaringen uitgewisseld.