Nieuws en Evenementen

Succesvolle deelnemer LnS Patrick Weurding: ‘De vrijheid bevalt heel goed’

13 juni 2018
Succesvolle deelnemer LnS Patrick Weurding: ‘De vrijheid bevalt heel goed’

Het is een feestelijk jaar voor De Drentse Zaak. De Ladder naar Succes bestaat namelijk 5 jaar. In die jaren zijn deelnemers van de workshopreeks voor (startende) ondernemers ontzettend veel mooie bedrijven begonnen. We bundelden een paar van deze succesverhalen en vroegen de ondernemers om tips. Deze week Patrick Weurding, eigenaar van sportschool Optimal Strength.

Een reorganisatie bij zijn vorige werkgever zorgde ervoor dat Patrick Weurding zijn lang gekoesterde wens om ondernemer te worden in vervulling bracht. “Ik dacht: als ik het wil doen, moet ik het nu doen. Ik zat er al zo lang tegenaan te hikken.” Vlak nadat hij de beslissing maakte, schreef hij zich in voor de Ladder naar Succes, omdat hij op zoek was naar meer informatie. Daar heeft hij - ook jaren later - geen spijt van. “De sfeer was goed, de workshops waren helder en duidelijk. Je nam iedere keer weer nieuwe informatie mee naar huis. Het is absoluut geen tijdverspilling geweest.”

Ook met zijn overstap naar het ondernemerschap is hij nog steeds blij. “De vrijheid bevalt heel goed, net als dat je je eigen keuzes kunt maken. Daarnaast is het mooi om iets voor jezelf te kunnen opbouwen”, vertelt hij enthousiast.

Individuele begeleiding

Met zijn sportschool Optimal Strength wil hij mensen niet alleen fysiek fit krijgen, ook mentaal. “Het gaat om het totaalplaatje. Als je naast sporten, ook gezond eet en goed voor jezelf zorgt word je niet alleen gezonder en sterker, maar ook geestelijk fitter. Hierdoor kun je je bijvoorbeeld beter focussen.” En Weurding kan het weten, want vijftien jaar geleden viel hij zelf zo’n 35 kilo af. “Daar is de interesse vandaan gekomen. Ik vind het mooi dat ik nu mensen kan helpen om fit en gezond te worden.”

Bij de sportschool kunnen mensen terecht voor personal training, maar ook voor trainen in kleinere groepen (maximaal 10 personen). “Trainen gaat hier altijd op afspraak. Ik ben er dan ook iedere training bij, zodat mensen échte individuele begeleiding krijgen.” Volgens de ondernemer is een voordeel daarvan dat er direct feedback kan worden uitgewisseld: “Sommige mensen moeten geremd worden. Bijvoorbeeld de mensen die denken dat ze bij pijn door moeten zetten. Door de individuele begeleiding kunnen we de oefeningen daar direct op aanpassen.”

Verhuizing

Tot juni kon er getraind worden op de locatie aan de Oranjestraat, in het gebouw van een praktijk voor fysiotherapie. Inmiddels is het bedrijf verhuisd naar de Transportweg in Kloosterveen. Daar is het gevestigd in hetzelfde pand als het gezondheidscentrum in de wijk. “Het werd tijd voor een eigen plek. Ik hoop door met andere disciplines samen te werken de klant nog beter te kunnen bedienen.”

Tips

Weurding heeft voor andere ondernemers nog een aantal tips:

  • Zoek een mentor of coach waar je goed mee kunt sparren.
  • Zorg voor een goede boekhouder. Naast dat een boekhouder veel dingen weet waar je zelf geen weet van hebt, schept het duidelijkheid.
  • Weet wat je inkomsten zijn en ongeveer gaan worden. Als je een prognose hebt kun je daar op anticiperen. Daarmee voorkom je problemen.