Nieuws en Evenementen

Succesvolle deelnemer LnS Justin Roelink: 'Het hele land van brood voorzien'

27 juni 2018
Succesvolle deelnemer LnS Justin Roelink: 'Het hele land van brood voorzien'

Het is een feestelijk jaar voor De Drentse Zaak. De Ladder naar Succes bestaat namelijk 5 jaar. In die jaren zijn deelnemers van de workshopreeks voor (startende) ondernemers ontzettend veel mooie bedrijven begonnen. We bundelden een paar van deze succesverhalen en vroegen de ondernemers om tips. Met deze week Justin Roelink, die met zijn bedrijf Zondagbakker.nl inmiddels bijna de hele regio van brood voorziet.

Iets meer dan een jaar geleden vertelde Justin Roelink (22) in de rubriek in het Gezinsblad over Zondagbakker.nl. Inwoners van Rolde konden via de website van het bedrijf tot zaterdagavond een bestelling plaatsen. De volgende ochtend hing er dan een zak met versgebakken brood aan de deur. Op een heuse bakkersfiets en met een bakkersmuts op bracht de jonge ondernemer de bestellingen langs de deuren. Al snel was het bedrijf zo gegroeid, dat deze manier van bezorgen niet realistisch meer was. Inmiddels kunnen namelijk ook inwoners van Assen en Beilen en binnenkort ook Gieten hun brood bestellen bij de Zondagbakker. “Er is in het afgelopen jaar veel veranderd”, blikt Roelink terug. “Vorig jaar werkte ik doordeweeks ook nog bij een bakker, nu richt ik mij volledig op het bedrijf.”

Ultiem doel

Daarnaast heeft Roelink het assortiment verbeterd en flink uitgebreid. “Mensen kunnen nu ook hele broden kopen, zodat ze ook doordeweeks wat aan de Zondagbakker hebben.” Alle broden zijn 100 procent natuurlijk en vrij van E-nummers. Vooral sinds Roelink via de ‘app’ van het bedrijf gratis proefpakketten aanbiedt, ziet hij het aantal bestellingen stijgen. “Als je een auto koopt, mag je ook een proefrit maken”, legt hij de actie uit.

Dat ook buiten de regio mensen behoefte hebben aan de verse broodjes uit Rolde, blijkt uit het aantal landelijke bestellingen dat binnenkomt. “Laatst kregen we via de ‘app’ een bestelling uit Harlingen binnen. Dan bel ik de klant op om te vertellen dat dat nu nog te ver is, maar over een poosje hopelijk niet meer.” Dat is dan ook het ultieme doel van Roelink: heel Nederland op zondagochtend van broodjes voorzien.

Verrijkt je wereld

Om bij de start van zijn bedrijf meer te weten te komen over het ondernemerschap, volgde hij in De Drentse Zaak de workshopreeks Ladder naar Succes. “Alles wat je kunt leren, is mooi meegenomen. Daarom moet je dit soort dingen gewoon doen. Het verrijkt je wereld en van alles leer je weer wat.”

De ondernemer heeft verschillende tips voor andere (startende) ondernemers:

  • Bedenk vooraf waarom je het doet en of je je voor 100 procent kunt inzetten. Geef daarna niet te snel op. Iedere onderneming heeft zijn tijd nodig.
  • Zorg dat je uniek bent in wat je doet. Dat kan iedereen en in iedere branche. Laat ook weten wat jouw bedrijf anders maakt.
  • Wees kritisch en probeer iedere keer te verbeteren. Zorg dat je dienst, product en service altijd van de beste kwaliteit zijn. Dan komen mensen terug.