Nieuws en Evenementen

Succesvolle deelnemer LnS Esther van Riezen: ‘Bijt je vast als een pitbull’

30 mei 2018
Succesvolle deelnemer LnS Esther van Riezen: ‘Bijt je vast als een pitbull’

Het is een feestelijk jaar voor De Drentse Zaak. De Ladder naar Succes bestaat namelijk 5 jaar. In die jaren zijn deelnemers van de workshopreeks voor (startende) ondernemers ontzettend veel mooie bedrijven begonnen. We bundelden een paar van deze succesverhalen en vroegen de ondernemers om tips. Met deze week Esther van Riezen, eigenaar van Impulz Management Support in Assen.

“Doorzetten. Niets gaat vanzelf.” Woorden die Esther van Riezen graag wil meegeven aan andere (startende) ondernemers. Maar de afgelopen jaren bewees ze zelf ook een doorzetter te zijn. Na het plotselinge overlijden van haar man besloot ze vanuit Amerika terug naar Assen te keren. Daar zat ze dan. Zonder woning, werk en netwerk. Daar liet ze zich echter niet door leiden. Tientallen netwerkgesprekken en -bijeenkomsten volgden. “Daar heb ik heel veel tijd en energie in gestoken. Ik kende hier immers vrijwel niemand meer omdat ik uit Assen ben vertrokken toen ik eind 20 was.”

Sinds ze in 2016 haar bedrijf Impulz Management Support begon, merkt ze dat al die gesprekken nu in haar voordeel werken. “Dat vind ik ontzettend fijn. Ik heb eigenlijk nooit veel aan acquisitie hoeven doen. Door bewust zichtbaar te zijn merk ik dat de opdrachten naar mij toe komen.” Met haar bedrijf wil ze een impuls geven aan ondernemingen en besturen door secretariële en administratieve ondersteuning te bieden. Regelmatig hebben deze te maken met onderbezetting op het bestuurs- of directiesecretariaat door een vacature, ziekte of (zwangerschaps)verlof. Denk aan projectmanagementondersteuning en het vervangen van bestuurssecretarissen bij het notuleren van vergaderingen.

Netwerk vergroten

In 2014 volgde ze in De Drentse Zaak de Ladder naar Succes. Vooral om zo haar netwerk verder te vergroten. “Ik had door een eerder bedrijf al ervaring opgedaan met ondernemen. Door de Ladder kon ik niet alleen mijn netwerk uitbreiden, maar ook ontdekken waar je als ondernemer kennis kunt halen. De Drentse Zaak biedt heel veel nuttige workshops aan, altijd op een laagdrempelige manier.”

Na deelname volgde een periode van twijfel; ondernemen brengt immers ook veel onzekerheden met zich mee. “Maar de Ladder gaf me een stukje vertrouwen en motiveerde me. Het gaf me de bevestiging dat ik op de juiste weg was.” Spijt van haar keuze heeft ze dan ook totaal niet. “Ik ben heel blij dat ik de stap heb genomen. Ik heb het super naar mijn zin met leuke opdrachten. Het is geweldig om allerlei mensen, organisaties en besturen te mogen ondersteunen.”

Tips

De onderneemster deelt graag haar kennis en ervaring met (net gestarte) ondernemers. Voor hen heeft ze een aantal tips.

  • Stel voor jezelf een paar korte-en langetermijndoelen. Bijt je in deze doelen vast als een pitbull en zet iedere dag een stapje in de juiste richting.
  • Zorg dat je zichtbaar bent, zowel online als offline. De meeste opdrachten komen nog steeds door mond-tot-mondreclame.
  • Werk regelmatig aan je netwerk, maar verwacht niet direct resultaat. Deel je kennis. Hierdoor word je als een expert gezien.