Nieuws en Evenementen

'Start je jaar ondernemend' - Vooruitblik op 2018

03 januari 2018
'Start je jaar ondernemend' - Vooruitblik op 2018

Een nieuw jaar vraagt om vooruitblik. Wat gaat 2018 voor De Drentse Zaak brengen? Hoewel de evenementenkalender nog niet helemaal rond is, is één ding duidelijk: ook het komende jaar staan er genoeg leerzame, inspirerende en bijzondere activiteiten op de planning. Directeur Harry Weitering werpt een blik op de toekomst.

Bij een nieuw jaar horen goede voornemens. Die van De Drentse Zaak zijn duidelijk: nog meer ondernemers helpen door ze te stimuleren, te inspireren en door kennis met ze te delen. “In 2018 gaan we natuurlijk verder met de weg die we ingeslagen zijn richting hét kenniscentrum voor ondernemend Drenthe”, legt directeur Harry Weitering de plannen uit. Er staan nieuwe activiteiten op het programma, waar later meer over bekend gemaakt wordt, maar ook evenementen als Heel Drenthe Pitcht en DDZ op Dinsdag keren terug. Natuurlijk starten er op verschillende momenten in het jaar ook weer edities van de Ladder naar Succes.

Weitering hoopt vooral dat 2018 een heel ondernemend jaar wordt. “De economie trekt verder aan. Ik hoop dat dat voor wat meer stabiliteit zorgt bij bestaande ondernemers en dat het mensen stimuleert een onderneming te starten, want ondernemen is zo mooi”, vertelt Weitering enthousiast. “Ik gun mensen met een ondernemersdroom dat ze die droom waar kunnen maken. Mochten ze de stap nemen, dan helpen wij ze graag met kennis, inspiratie, coaching en trainingen.”

Trainingen en workshops

Startende ondernemers kunnen in 2018 wederom gratis de Ladder naar Succes volgen. In de achtdelige workshopreeks komen alle ondernemersvaardigheden aan bod. Van belastingen, algemene voorwaarden tot verzekeringen en van jij als ondernemer tot aan een logo en huisstijl. De eerstvolgende editie van ‘de Ladder’ start in januari. Is dat te vroeg? Geen nood. Ook in maart en later dit jaar starten er edities van de workshopreeks. Hetzelfde geldt voor Heel Drenthe Pitcht, waarin het zichtbaar worden van jezelf als ondernemer centraal staat. Wie ben je, wat
doe je en waar sta je voor?

2018 Wordt daarnaast het jaar van Heel Drenthe Onderneemt, een uniek experiment. Een groep ondernemers is in november gestart met een nieuw bedrijf. Ze moeten echter zelf uitvinden wat voor onderneming het wordt. In acht maanden tijd wordt het bedrijf opgezet en het bedachte product of dienst op de markt gebracht.

De Drentse Zaak organiseert ook betaalde trainingen en workshops, vaak met behulp van partners. Zo vindt op 11 januari de workshop Acquisitie plaats, waarin je aan de hand van praktische tips leert hoe je je onderneming beter op commerciële wijze kunt presenteren. Op 6 februari start de cursus Time Management, waarin je in korte tijd efficiënter en met meer plezier leert werken.

Nieuwjaarsbijeenkomst

Het nieuwe jaar ondernemend beginnen? Op 16 januari organiseert De Drentse Zaak een nieuwjaarsbijeenkomst. Vanaf 19.15 uur is iedereen in het monumentale pand aan de Beilerstraat welkom om samen het nieuwe jaar in te luiden. Als kenniscentrum voor Drentse ondernemers zal de avond ook een informatief karakter hebben. Daarnaast wordt het natuurlijk vooral een heel gezellige avond.