Nieuws en Evenementen

Ruimte in je agenda betekent ruimte in je hoofd

17 juli 2019 8.00 uur
Ruimte in je agenda betekent ruimte in je hoofd

Heb je moeite om alle ballen in de lucht te houden? En wil je dat ontspannen gevoel van de zomer ook ná je vakantie vasthouden? KENNIS² organiseert op donderdag 25 juli en dinsdag 6 augustus in De Drentse Zaak een speciale summerschool. De training Timemanagement geeft je meer overzicht in je dagelijkse werk door effectief te werken met Outlook.

KENNIS² staat voor Kennis in het Kwadraat en is opgericht door Katrien Eggens en Renate Westervaarder. Eggens geeft met haar bedrijf Katrien Eggens Training & Organizing verschillende trainingen over effectief werken, terwijl Westervaarder met Westervaarder In Events (WIE) evenementen organiseert. KENNIS² is het label waaronder ze samen events organiseren. In die evenementen staan twee zaken centraal: kennis delen en kennismaken. Factoren die ook terugkomen in de summerschool die Eggens en Westervaarder samen hebben ontwikkeld. Waar ze normaal gesproken een externe spreker vragen, is nu Eggens zelf de trainer. 

Praktisch en persoonlijk

In de speciale summerschool gaan deelnemers praktisch aan de slag om meer grip te krijgen op hun dagelijks werk: Hoe zorgen ze voor een lege mailbox? Hoe kunnen ze hun werkzaamheden beter inrichten? Wat is daarvoor voor hen de meest efficiënte manier? “Die manier is namelijk voor niemand hetzelfde”, legt Eggens uit. “Daarom telt iedere training ook maximaal zes deelnemers, zodat we niet alleen praktisch, maar ook persoonlijk kunnen werken.” 

Aan het einde van de training hebben deelnemers weer overzicht over hun werk en dagritme, zo belooft Eggens. “Dat geeft rust. Zowel in je werk, als privé. Ruimte in je agenda en een lege inbox betekenen immers ook ruimte in je hoofd.” Volgens Eggens gaat timemanagement niet om tijd, maar juist om aandacht. Om aandacht hebben voor de juiste dingen. Tijdens de training gaan deelnemers hier mee aan de slag en leren ze dit toepassen op hun e-mail en agenda in Outlook. “Focus op de dingen die echt belangrijk zijn en stel prioriteiten”, licht ze toe. “Vooral veel kenniswerkers zitten de hele dag in hun mail. Wist je dat mensen gemiddeld een mail zeven keer lezen? Dat kan echt stukken efficiënter. Dus als je niet meer weet waar je moet beginnen of als je hoofd overloopt van alles wat je nog moet doen en onthouden, is deze training echt wat voor jou. Zodat je na de zomer weer fris en fruitig kunt beginnen.”

Kennis delen en kennismaken

De summerschool in De Drentse Zaak bestaat uit één dag en gaat door zodra er drie aanmeldingen binnen zijn. Deelname aan de training kost 329 euro, exclusief btw en inclusief een uitgebreide lunch. De keuze van het tweetal om de training in het ondernemerscentrum aan de Beilerstraat te geven is geen vreemde. “KENNIS² is ontstaan in De Drentse Zaak, omdat Renate en ik hier samen de Ladder naar Succes hebben gevolgd”, vertelt Eggens. “Het is een heel mooie locatie in oud Assen en een ontzettend mooi pand. We kunnen hier onze kennis delen, maar ook het kennismaken komt hier terug door alle ondernemers in het pand.”