Nieuws en Evenementen

Roy van der Veen: Huiskamergevoel in De Drentse Zaak

30 oktober 2018
Roy van der Veen: Huiskamergevoel in De Drentse Zaak

Naast flexplekken, telt De Drentse Zaak ook kantoren met een grote verscheidenheid aan vaste huurders. Eén van die huurders is abas Nederland. Het bedrijf verkoopt en implementeert het softwaresysteem abas ERP. “Productiebedrijven kunnen zo alles kwijt in één systeem. Dat verbetert de informatievoorziening en maakt de kans op fouten aanzienlijk kleiner.”

Orders, levertijden, voorraad, prijzen en capaciteit. Het zijn slechts een paar van de gegevens die productiebedrijven kunnen invoeren in het softwaresysteem abas ERP. ERP staat voor ‘Enterprise resource planning’. Het systeem zorgt dat materiaalstromen en de capaciteit van een bedrijf zo efficiënt mogelijk gebruikt worden. “Stel dat iemand een aantal stoelen koopt. Daar is hout voor nodig, stof, metaal, de producten moeten verzameld worden, de stoelen moeten gemaakt worden en het moet allemaal geleverd worden”, somt Roy van der Veen van abas Nederland op. “Als het dan alleen om een aantal stoelen ging, was dat te overzien. Maar het gaat in de praktijk vaak om honderden orders tegelijk. ERP zorgt ervoor dat deze deelactiviteiten zo efficiënt mogelijk worden ingepland. Daarnaast is het een heel flexibel en eenvoudig aanpasbaar systeem. Bedrijven kunnen aanpassingen doorvoeren zonder dat ze de nieuwste upgrades in de weg zitten. Ook worden de nieuwste ontwikkelingen altijd gelijk meegenomen.”

120.000 gebruikers

Abas Nederland maakt onderdeel uit van een grotere, internationale organisatie: abas ERP. In totaal werken er over de hele wereld zo’n 120.000 gebruikers met het softwaresysteem. De Nederlandse tak kent vijf medewerkers die door heel Nederland en België actief zijn. Dat Van der Veen in aanraking kwam met het bedrijf en haar software was puur toeval, zo legt hij uit. “Bijna 20 jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen. Samen met een aantal andere mannen verkocht ik een ander soort ERP-systeem. Op een beurs in Duitsland kwamen we in contact met abas. Met die andere systemen werken we ook nog, maar die worden niet zo veel meer gebruikt.”

Vanuit hun kantoor in De Drentse Zaak zijn ze verantwoordelijk voor de verkoop en implementatie van het systeem bij productiebedrijven in Nederland en België. “We doen leuk en uitdagend werk en werken veel bij klanten. Een voordeel van dat we een klein bedrijf zijn, is dat we altijd doen wat we beloven.”

Van flexplek naar kantoor

Toen het bedrijf nog in Den Haag gevestigd was, zocht Van der Veen naar een flexplek in zijn woonplaats Assen. “We werken veel bij klanten, maar ik zocht ook een plek waar ik af en toe kon werken. Zo leerde ik De Drentse Zaak kennen”, vertelt de ondernemer. “Later zijn we toch op zoek gegaan naar een kantoor, waar we allemaal tegelijk konden werken en konden overleggen. Eerst huurden we een ruimte voor een aantal dagen in de week tot vorig jaar dit kantoor op de eerste verdieping vrij kwam.”

Van de keuze voor De Drentse Zaak hebben ze geen spijt. “De faciliteiten zijn super. De vergaderruimtes, de activiteiten die georganiseerd worden en de receptie. Het is fijn dat onze klanten beneden goed ontvangen worden en even een kopje koffie krijgen aangeboden. Daarnaast is het een fijne omgeving om te werken. Het geeft je een huiskamergevoel, ook doordat je tussen de middag even met elkaar kunt zitten eten.”