Nieuws en Evenementen

Priscilla Touwslager-Koa: ‘Je bent ondernemer, maar niet alleen’

06 februari 2019 8.00 uur
Priscilla Touwslager-Koa: ‘Je bent ondernemer, maar niet alleen’

Ruim een jaar geleden besloot ze de gok te wagen en werd ze ondernemer. Met Virtual Secretary 4 You ondersteunt Priscilla Touwslager-Koa uit Assen onder meer ondernemers, trainers, bedrijven en stichtingen op organisatorisch, secretarieel en administratief gebied. Ook is ze inzetbaar als notulist.

Al twintig jaar werkte ze als gediplomeerd directiesecretaresse en managementassistent, toen ze merkte dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Ze zag het beroep veranderen door de digitalisering. Het zette haar aan het denken. Waar gaan de ontwikkelingen naartoe? Is ze wel zeker van haar baan in de toekomst? “Ik werd nieuwsgierig en wilde meer weten over de technologische ontwikkelingen binnen het vak van secretaresse. Ik was ook wel toe aan iets nieuws”, legt ze uit. Zo ontdekte ze de opleiding tot virtueel assistent en bouwde ze gedurende de opleiding aan haar eigen bedrijf.

Energie

Als inmiddels gediplomeerd virtueel assistent is ze gespecialiseerd in het bieden van ondersteuning op afstand. Al snel merkte ze echter ook dat ze het ‘echte’ contact met mensen mistte. Daarom besloot ze met haar bedrijf zowel ondersteuning op afstand, als op locatie aan te bieden. “Ik vind het fijn om orde in de chaos te scheppen, mensen zaken uit handen te nemen en weer structuur aan te brengen”, licht ze haar werkzaamheden toe. “Het is heel dankbaar werk. Je ziet echt effect van wat je doet. Dat vind ik zo leuk. Daar haal ik ontzettend veel energie uit.”

Ook van haar overstap naar het ondernemerschap heeft ze geen spijt. Integendeel zelfs, het bevalt haar ontzettend goed. “Ik hou heel veel van afwisseling en van de vrijheid die je hebt als ondernemer. Daar bloei ik echt door op. Daarnaast mag je bij zoveel bedrijven binnen kijken.” Ze ondersteunt ondernemers, coaches en trainers bij het dagelijks management, zodat ze meer de focus kunnen leggen op hun kernactiviteiten en hun bedrijf verder kan groeien.

Behoefte aan extra informatie

Via sociale media kwam ze ook achter het bestaan van Heel Drenthe Pitcht, een pitch- en netwerkevenement in De Drentse Zaak. Daar kwam ze in gesprek met ondernemersadviseur Albert Rouwkema, die haar vertelde over het bestaan van de Ladder naar Succes. Deze gratis workshopreeks voor (startende) ondernemers leek haar wel wat. “Als ondernemer komt er veel op je af. Ik had al van alles geregeld en gedaan en mijn website was live, maar ik had nog steeds de behoefte aan extra informatie. En aan mensen om mij heen die met hetzelfde bezig waren.”

Die vond ze in de andere deelnemers. “Het is heel leuk om te horen waar anderen mee bezig zijn. Daarnaast heb je steun aan elkaar. Je bent ondernemer, maar niet alleen”, vertelt ze. De ondernemer omschrijft de Ladder als divers, boeiend en afwisselend. “De workshops draaiden niet alleen om de zakelijke kant van je bedrijf, maar ook om jou als ondernemer. Ik vond die aandacht voor het persoonlijke heel mooi. En het is fantastisch dat je de mogelijkheid krijgt om te leren pitchen. Hoe presenteer je jezelf? Hoe sta je voor de groep? Heel belangrijk, want je bent immers je eigen visitekaartje.”