Nieuws en Evenementen

'Pitchen doe je altijd' - terugblik op Heel Drenthe Pitcht

22 november 2018
'Pitchen doe je altijd' - terugblik op Heel Drenthe Pitcht

Wie ben je, wat doe je en wat drijft je? Ondernemers kregen afgelopen vrijdag de mogelijkheid om dit in maximaal één minuut te vertellen, tijdens Heel Drenthe Pitcht.

We kijken trots terug op deze alweer achtste editie van Heel Drenthe Pitcht. In de lounge ontvingen we ruim zestig gasten, luisterden we naar mooie pitches en er werd volop genetwerkt.

Overal pitchen

Irene Wildenbeest traint en coacht ondernemers en organiseert Heel Drenthe Pitcht samen met ondernemerscoach Albert Rouwkema. Vooraf aan het event gaf zij een aantal deelnemers de cursus ‘pitchen en netwerken’. “Want als je over je onderneming praat, pitch je eigenlijk al,” vertelt ze voordat de pitchende ondernemers de microfoon overnemen. “Of het nou tijdens een gesprek in de supermarkt is, tijdens een netwerkborrel of gewoon op straat.”
Rouwkema vult aan: “Hier kun je deze pitch in een fijne en relaxte omgeving oefenen. En tegelijkertijd je bedrijf promoten!”

Professionaliseren

Naast pitchen en netwerken, konden ondernemers hun bedrijf ter plekke professionaliseren. Ze lieten bijvoorbeeld hun website scannen op vindbaarheid in Google, een pasfoto maken voor op LinkedIn, het design van hun logo beoordelen of hun pitch op video opnemen.

Ook presenteerden verschillende ondernemers hun eigen producten, zoals handgemaakte houten lampen, ambachtelijke sieraden en krijtborden.

Natuurlijk werd er ook volop genetwerkt onder het genot van een drankje en hapjes die werden verzorgd door een startende ondernemer.

Heel Drenthe Pitcht in 2019

Dit was de laatste editie van Heel Drenthe Pitcht in 2018. Binnenkort maken we de data voor 2019 bekend. Houd onze website in de gaten, of meld je aan voor de nieuwsbrief!