Nieuws en Evenementen

Nynke van Eijsden vond verdieping in De Drentse Zaak

14 maart 2018
Nynke van Eijsden vond verdieping in De Drentse Zaak

Ze las in Het Gezinsblad over De Ladder naar Succes en schreef zich meteen in. Inmiddels zet Nynke van Eijsden zich met ‘De Blauwe Fenix’ in voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), die ze helpt met hun VvE-beheer.

Een VvE is een vereniging van eigenaren van woningen die tot bijvoorbeeld een appartementencomplex behoren. De VvE zorgt dat het gebouw wordt onderhouden en zet zich in voor andere gemeenschappelijke belangen. “VvE’s heb je in alle soorten en maten”, legt Nynke van Eijsden uit. “Geen vereniging is gelijk. De gebouwen evenmin. Het kunnen eigenaren van garageplaatsen zijn, vakantiewoningen, appartementen, maar ook van een complex met zowel woningen, als winkels.”

Specialistisch VvE-beheer

De Blauwe Fenix is een specialistisch kantoor voor VvE-beheer. Het bedrijf helpt VvE’s op bestuurlijk, financieel, technisch en juridisch gebied. Hiervoor werkt Van Eijsden samen met verschillende partners. “Eén van de belangrijkste doelen van een VvE is het in stand houden van het complex. De één wil dat doen met minimale middelen, een ander is ambitieus en wil investeren in bijvoorbeeld duurzaamheid. Onze werkzaamheden zijn heel erg afhankelijk van wat de vereniging wil bereiken.”

Centraal in de werkzaamheden staan geld besparen en ontzorgen. “Als professional geef ik aan waar de risico’s zitten. Waar je geld kan besparen en hoe je aan de wetten en andere eisen blijft voldoen. Ik help VvE’s door hun inzicht op bijvoorbeeld financieel en technisch gebied te vergroten”, legt ze uit. “Daarnaast zie ik dat VvE’s steeds meer moeite hebben met het vinden van bestuursleden. Dat is niet vreemd, want het kost veel tijd en je moet kennis hebben op een groot aantal gebieden. Daarin kan ik hen ontzorgen.”

Fijn wonen

Ze kwam op het idee om een eigen VvE-beheerkantoor te starten door haar eigen woonsituatie. “Ik woon al 30 jaar in een appartement. Dan kom je veel verschillende situaties en problematieken tegen. Daar wilde ik wat mee doen. Daarom heb ik de opleiding Professioneel VvE-beheer gevolgd aan de Vastgoed Business School. Daarnaast ben ik gecertificeerd (Stichting VvErtimago). Mijn doel is om mensen fijn te laten wonen. Dat is toch één van de eerste levensbehoeften.”

Mix theorie en praktijk

Vorig jaar koos ze volledig voor het ondernemerschap. Daarvoor volgde ze in De Drentse Zaak de workshopreeks De Ladder naar Succes. “De directe aanleiding was de rubriek in het Gezinsblad. Dat ik daar nu zelf insta, is wel heel leuk”, lacht ze. Ze roemt de workshopreeks voor (startende) ondernemers om de mix tussen theorie en praktijk en de ervaren workshopgevers. “Van iedere workshop neem je wat mee je onderneming in. Het heet niet voor niets de Ladder naar Succes. Iedere ondernemer wil succesvol worden.”

Naast de Ladder volgde ze in het ondernemerscentrum ook andere workshops, zoals ‘Acquisitie’ en ‘Doelen stellen’. “Dat vind ik mooi aan De Drentse Zaak. Je kunt er ook terecht als je je als ondernemer ergens in wilt verdiepen. Ook die cursussen waren erg leerzaam.”