Nieuws en Evenementen

‘Niet linken, maar echt verbinden’

15 mei 2019 8.00 uur
‘Niet linken, maar echt verbinden’

Dit jaar staat voor De Drentse Zaak in het teken van het Jaar van de Verbinding. De afgelopen maanden vulden huurders en flexwerkers van het ondernemerscentrum enthousiast de speciale DDZ-puzzel. Dit gebeurde aan de hand van leuke ‘puzzelactiviteiten’. Zo werden er al een pubquiz, een speciale boswandeling en een workshop over persoonlijke uitstraling georganiseerd.

Verbindingen leggen tussen huurders in De Drentse Zaak en tegelijkertijd elkaar beter leren kennen. Dat zijn de doelen van het Jaar van de Verbinding, een initiatief van onder meer huurder Jeannette Meersma van Kram en Meersma SHVO. “We delen als ondernemers onderling veel meer dan alleen de plek. Door verbindingen te leggen kunnen we elkaar verder helpen. Tijdens een huurdersoverleg bleek dat we eigenlijk nog te weinig van elkaar weten en ook te weinig samenwerken. Dat vond ik jammer. Hoe beter we elkaar kennen, hoe meer we aan elkaar hebben en voor elkaar kunnen betekenen”, legt Meersma het idee uit.

DDZ-puzzel

Dat bracht haar op het idee tot het organiseren van activiteiten waarin huurders elkaar niet alleen op een leuke manier leren kennen, maar ook meer te weten komen over elkaars werk. Speciaal daarvoor werd de DDZ-puzzel ontwikkeld: een bord met het logo van De Drentse Zaak en daaronder 25 lege vakken. Iedere huurder heeft een puzzelstukje met daarop zijn of haar eigen logo. Om het puzzelstukje te mogen leggen, moet een huurder dit jaar een activiteit organiseren waaraan andere huurders mee kunnen doen. “Het is niet even linken, maar echt verbinden”, benadrukt de initiatiefneemster. “Je doet iets samen en hebt plezier. We hebben al veel meer met elkaar gedeeld dan we normaal zouden doen”, klinkt het tevreden.

De puzzel heeft een mooie plek gekregen bij de ingang. Op het bord aan de muur achter de receptie hangen inmiddels verschillende puzzelstukjes. Eén van de puzzelstukjes is van Hyprovide, een financieel adviesbureau in De Drentse Zaak. De medewerkers organiseerden een quiz over het Asserbos, nabij het ondernemerscentrum. In groepjes moesten deelnemers vragen beantwoorden over hoeveel uitgangen het bos heeft, wie het gesticht heeft en wat het hoogste punt is. “We wilden graag een buitenactiviteit doen”, legt Jurgen Arnold uit. “Tijdens de wandeling moesten mensen samenwerken om de antwoorden te vinden.” Voor het groepje dat de meeste vragen goed had was er ook nog een leuke verrassing: zij wonnen onder meer een grote chocolade paashaas.

“Wat we wilden bereiken, is grotendeels al gelukt”, kijkt Meersma terug op de eerste maanden waarin verschillende activiteiten werden georganiseerd. “Ze waren van grote waarde. Je leert elkaar kennen, weet bij wie je terecht kunt als je een bepaalde vraag hebt en kunt elkaar af en toe even aanschieten. Het blijkt echt een top idee te zijn geweest. Er worden nu al mooie verbindingen gelegd.”