Nieuws en Evenementen

Netwerken en Pitchen: je onderneming in één minuut

27 november 2019 8.00 uur
Netwerken en Pitchen: je onderneming in één minuut

Kun jij je hele bedrijfsplan terugbrengen naar een paar zinnen? Lastig he! De Drentse Zaak geeft ondernemers tijdens Netwerken en Pitchen daarom de kans om het podium te pakken en hun bedrijf te pitchen. Ga op vrijdag 6 december ook de uitdaging aan!

Nieuwe naam, bijna hetzelfde evenement. Netwerken en Pitchen is de opvolger van Heel Drenthe Pitcht en - zoals de naam al zegt - een netwerk- en pitchevenement. Niet alleen krijgen ondernemers de kans om hun bedrijf in één minuut te pitchen, ook leren ze elkaar beter kennen. Tijdens een pitch vertel je namelijk op een korte en krachtige manier wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. 

Brug slaan naar je doelgroep

Alleen de kern van je zaak is nog belangrijk. Zo zorg jij ervoor dat iemand niet alleen naar je luistert, maar dat hij wat je vertelt ook daadwerkelijk onthoudt. Heel handig als je plotseling oog in oog komt te staan met de persoon waar je al een tijdlang voor wilt werken! Want wat zeg je dan? De kunst is om woorden te vinden die aansluiten bij jou en jouw bedrijf. Woorden die een brug slaan naar je doelgroep. En omdat dat nooit in één keer goed gaat, is Netwerken en Pitchen de ideale plek om te oefenen! Wil jij pitchen? Meld je dan aan via info@dedrentsezaak.nl.

Bijzondere gast

Maar Netwerken en Pitchen is meer! Zo laten we zien wat een videopitch voor jou kan doen en hebben we een bijzondere gast. Ondernemer Kor IJszenga - directeur en eigenaar van uitgeverij Koninklijke Van Gorcum - wordt namelijk geïnterviewd over het ondernemerschap en over zaken waar je als ondernemer tegenaan loopt. Want bij het runnen van een uitgeverij komt veel kijken! Het evenement eindigt met een netwerkborrel. Luister onder het genot van een hapje en een drankje naar waar anderen mee bezig zijn, deel je eigen verhalen, breid je netwerk uit en laat je inspireren.

Deelname is gratis

Deelname aan Netwerken en Pitchen is gratis. Het netwerk- en pitchevenement begint vrijdagmiddag 6 december om 15.00 uur. Aanmelden kan via info@dedrentsezaak.nl.

Wil je eerst nog even oefenen? Ook dat is mogelijk! Een goede pitch ontstaat namelijk niet vanzelf. Tijdens deze speciale (betaalde) training voorafgaand aan het evenement helpt Irene Wildenbeest van Wildenbeest Image Consulting ondernemers met het formuleren van de perfecte pitch.