Nieuws en Evenementen

‘Mooi, hoe iedereen elkaar in DDZ versterkt’

20 maart 2019 8.00 uur
‘Mooi, hoe iedereen elkaar in DDZ versterkt’

Als ondernemer kreeg Stephan Haalboom de afgelopen jaren met de nodige pech te maken. Toch liet hij zich er niet door belemmeren. Sterker nog; Haalboom besloot door te zetten en een nieuw bedrijf op te richten: Creative Staff.

Ruim vijf jaar geleden zette Haalboom zijn eerste stappen in de ondernemerswereld. Eerst als partner van een werving- en selectiebureau, later als initiatiefnemer van verschillende projecten. Zo begon hij in 2015 met een compagnon ‘Retail van NU’ en was hij betrokken bij het Robot Festival Assen. “Ik heb echt gepionierd. Heel leuk, maar niet alles ging goed. Ik heb iedere fout die je als ondernemer kunt maken, wel gemaakt en veel geleerd van al die projecten. Al die ervaringen neem ik nu mee in mijn nieuwe bedrijf, zodat ik het maximale eruit kan halen.”

Recruitment marketing

Als eigenaar van Creative Staff is Haalboom recruitment consultant. “Naast het werven en selecteren van geschikte kandidaten, help ik allerlei bedrijven bij het aantrekken van het juiste talent. Dat heet recruitment marketing”, legt hij uit. “Dat doe ik door in te zetten op een sterke employer branding, zodat de klant de juiste kandidaten aantrekt. Zo bespaart de werkgever niet alleen geld bij het werven, het heeft ook direct effect op de arbeidsproductiviteit van de nieuwe medewerker. Want uiteindelijk wil je medewerkers die zich herkennen in de boodschap en in de kernwaarden van je bedrijf. Dat motiveert.”

Naast recruitment marketing, verzorgt Haalboom ook datagedreven marketingcampagnes. Hiermee wil hij de vacature van de klant optimaal zichtbaar maken bij de juiste doelgroep. “Ik maak hiervoor gebruik van de informatie uit de vacature. Zo onderzoek ik welke kanalen - op basis van historische data - het beste resultaat leveren. Daar richt ik de campagne op in.”

Versterken

Hoewel het twee aparte dienstverleningen lijken, hebben ze volgens Haalboom veel met elkaar te maken. “Beide takken versterken elkaar.” De ondernemer zet zijn creativiteit graag in. De reden dat hij zich naast Creative Staff ook bezighoudt met een ander project: een leerlijn speciaal voor mbo’ers die willen ondernemen. “Samen met een partner ben ik bezig een digitale leeromgeving te ontwikkelen. Waarom willen ze ondernemer worden? Wat komt daarbij kijken? Over welke vaardigheden moet je beschikken? Zoals je ziet houd ik er niet van om maar één ding te doen. Ik doe graag meerdere dingen. Als ik er maar energie uithaal.”

Flexplek

Sinds afgelopen voorjaar is Haalboom regelmatig te vinden op zijn flexplek in De Drentse Zaak. Geen onbekende plek voor hem, want al eerder gaf hij er een workshop Online marketing. “Ik zit hier ongeveer drie dagen per week. Dat bevalt me heel goed. Ik krijg hier veel meer gedaan dan thuis. Het is een prachtig pand, een goede werkomgeving en ik vind het heel mooi om te zien hoe iedereen hier elkaar probeert te versterken.”