Nieuws en Evenementen

‘Maak er een jofele dag van’

17 januari 2018
‘Maak er een jofele dag van’

Elke dag kans op een jofele dag. Dat is wat Agnes Huizing en haar compagnon Kimmy van Zwieten ouderen toewensen. Met hun bedrijf Jofele Dag willen ze ouderen prachtige dagen geven die volop naar eigen wensen en behoeften kunnen worden ingevuld.

,,We willen de ouderen een prachtige dag bezorgen en tegelijkertijd de mantelzorgers ontlasten”, licht Agnes toe. De ouderen kunnen zelf aangeven wat ze graag willen doen. Het kan bijvoorbeeld een bezoek aan een theater zijn, een wandeling door het bos of een kopje koffie drinken in de stad. Ervaring in het werken met ouderen deden de dames op tijdens hun opleiding SPW. Ook hielpen ze als vrijwilliger mee tijdens de Ouderendag in de gemeente Assen. Ze weten wat ze willen en weten ook dat er behoefte aan is. ,,We hebben marktonderzoek gedaan en iedereen is enthousiast. Maar we zijn geen vrijwilligers, dus dat zou nog een struikelpunt kunnen zijn. Nederland moet nog wel een beetje om, maar de toekomst is dat er betaald moet worden voor alle zorg.”

Een naam met een verhaal

De naam Jofele Dag is gebaseerd op een uitspraak van de opa van Kimmy. Haar grootouders hadden een caravan op Texel. De naam van deze caravan was ‘Jofel Plekkien’. Als haar opa Kimmy uitzwaaide zei hij steevast ‘morgen maken we er weer een jofele dag van’. ,,We vinden gezelligheid heel belangrijk en zochten naar een bedrijfsnaam waar dat in zit. Jofel vonden wij heel passend. De naam heeft dus ook nog betekenis, vooral voor Kimmy natuurlijk. Dat maakt het extra leuk.”

De kracht van een goed verhaal

Een ambtenaar van de gemeente Assen tipte de dames tijdens een gesprek over de Ladder naar Succes. Diezelfde middag nog gingen ze naar de Drentse Zaak. Meteen bij binnenkomst troffen ze de eigenaar en vertelden hem hun bedrijfsplan. ,,Hij vond dat wij een goed idee hadden en schreef ons meteen in.”

De eerste workshop maakte indruk. ,,Het doel van deze workshop was om naar jezelf te kijken en inzicht te krijgen of je fundament goed is en of je geschikt bent om een bedrijf te starten. Omdat het best dicht bij jezelf kwam, werden sommige mensen emotioneel. Gelukkig was er direct vanaf het begin al een goed gevoel in de groep en kon dit gewoon.” Ze noemt de Ladder naar Succes ‘super leerzaam’. Wat ze vooral geleerd heeft is om te ‘pitchen’. ,,We wisten wel wat we wilden gaan doen en hoe we het wilden doen, maar tijdens deze workshop leerden we hoe je met de juiste woorden kort maar krachtig kunt vertellen waar je bedrijf voor staat.”

Over de workshopleiders is Agnes vol lof. ,,Alles werd rustig en duidelijk uitgelegd. We kregen een map mee met alle presentaties op papier. Dat is heel fijn omdat we er zo nu en dan ook nog in kijken voor informatie. Overal werd aan gedacht. Als ik andere startende ondernemers tegenkom in Assen zou ik de Ladder naar Succes zeker aanraden.”