Nieuws en Evenementen

Lydia Hidding vindt DDZ een heerlijke plek voor ondernemer

07 maart 2018
Lydia Hidding vindt DDZ een heerlijke plek voor ondernemer

In De Drentse Zaak kan iedere ondernemer terecht voor workshops, cursussen en een kantoor of flexplek. Maar het ondernemerscentrum biedt meer. Zoals begeleiding en coaching aan (startende) ondernemers. Lydia Hiddingh uit Paterswolde kijkt met veel plezier terug op dat coachingstraject. Het hielp de hondengedragsbegeleider met het opzetten van haar bedrijf.

Met haar bedrijf ‘Hondengedragsbegeleider Lydia’ helpt ze hondeneigenaren weer de baas te worden over hun hond. “Mensen kunnen bij mij terecht voor advies en begeleiding. Als de hond bijvoorbeeld trekt of naar andere honden uitvalt aan de lijn, voedselnijd heeft of zijn botje of speeltje (te fel) verdedigt. Maar ook bij ander ongewenst gedrag help ik graag. Samen kijken we dan hoe we dit gedrag om kunnen buigen naar gewenst gedrag.”

Doen wat je altijd al hebt gewild

Hiddingh groeide zelf op tussen de honden. Werken met honden is dan ook altijd een droom van de onderneemster geweest. “Door omstandigheden is het daar nooit van gekomen. Wel heb ik als vrijwilliger een aantal jaren via stichtingen honden opgevangen. Ik zag die honden helemaal opbloeien. Op een gegeven moment vroegen mijn kinderen mij waarom ik eigenlijk niet ging doen wat ik altijd heb willen doen. Dat is voor mij de reden geweest om deze stap te zetten.”

Ze noemt de overstap naar het ondernemerschap spannend. “Ik heb immers drie kinderen die qua inkomen van mij afhankelijk zijn. Maar wat mij zo aantrok was dat ik zo mijn ervaring en opleidingen kan delen met mensen zonder vast te zitten aan een bepaalde trainingsmethode die sommige gedragsbegeleiders wel hebben”, legt ze uit. “Mijn ervaring is namelijk dat geen enkele trainingsmethode zaligmakend is. Je moet per hond en per situatie kijken wat het beste werkt.”

Genieten van ieder moment

Hoewel een overstap vaak onzekerheid met zich meebrengt, heeft Hiddingh er geen spijt van. Ze geniet volop. “Dit werk is heerlijk om te doen. Ik ervaar het eigenlijk ook niet als werk, meer als hobby. Ik geniet van ieder moment met de honden en de mensen.”

Via De Drentse Zaak kreeg ze een persoonlijke coach toegewezen, die haar heeft geholpen bij het opstarten van het bedrijf. “Hij heeft mij echt geholpen mijn droom te verwezenlijken. Alleen al doordat hij in mij geloofde”, vertelt ze enthousiast. “De Drentse Zaak is sowieso een heerlijke plek voor een startende ondernemer. Van alle kanten krijg je feedback en ondersteuning. Ik heb zowel zakelijk, als persoonlijk veel geleerd. Niet alleen via workshops of coaching, ook de daar gevestigde ondernemers geven je graag advies. Iedereen had weer andere ideeën of inzichten. Heerlijk om een klankbord te hebben met meerdere noten erop”, lacht ze.