Nieuws en Evenementen

Jelke Weima: ‘Twijfel niet en ga ervoor’

01 augustus 2018
Jelke Weima: ‘Twijfel niet en ga ervoor’

Jelke Weima uit Assen was altijd al veel met sport bezig. Het oprichten van zijn twee, sportieve bedrijven was dan ook vooral een logische volgende stap. Happy Bootcamper richt zich op verschillende outdoor activiteiten, zoals bootcamp, obstacle runs en hardloopwedstrijden. We R Fit is er voor iedereen die op zoek is naar begeleiding bij het halen van zijn of haar sportieve doelen.

Hoewel Jelke Weima eigenaar is van beide bedrijven, kennen ze grote verschillen. Verschillen die terugkomen in onder meer de aanpak van de trainingen en in het logo. Zo is het logo van Happy Bootcamper speelser met een ‘smiley’ met modderspetters op het gezicht en is het logo van We R Fit wat serieuzer. “Het logo van Happy Bootcamper moest uitstralen hoe ik de bootcamps in gedachten had: een pittige work-out, maar op een leuke manier waarbij ook veel gelachen wordt”, legt Weima uit.

Meest effectief

“We R Fit heeft een serieuzer karakter. Voor 80 procent van de mensen die personal training volgt is de stap naar de sportschool te groot. Ze voelen zich er niet op hun gemak en weten niet wat ze moeten doen. Een individuele training is dan het meest effectief. Vanaf volgend jaar wordt in aanvullende zorgverzekeringen personal training - soms gedeeltelijk - vergoed. Iets om in de gaten te houden”, geeft hij mee. Wat beide bedrijven gemeen hebben is de persoonlijke aandacht en de soort trainingen. “We bouwen trainingen zo op dat eerst het lichaam went aan de belasting. Daarna gaan we uitbouwen. Door ons te richten op de kleinere stabilisatiespieren, voorkomen we veel blessures.”

Geïnteresseerden kunnen bij We R Fit ook small group trainingen (tot 6 personen) volgen, net als circuit- en bokszaktrainingen. Ook organiseert het bedrijf kinderfeestjes, met als thema’s boksen en apenkooi. De ondernemer kwam naar eigen zeggen op het idee toen hij vastliep in de ‘dagelijkse sleur’. “Ik stelde mijzelf vaak vragen als: ‘Is dit het nou? Word ik hier echt gelukkig van?’ Het antwoord was overduidelijk nee. Maar ja, wat dan?”, vroeg hij zich af.

Fun factor

Aangezien Weima altijd al veel sportte en zelfs op landelijk niveau aan motorcross en boksen deed, moest het iets met sport worden. “Ik vind de fun factor het allerbelangrijkste. Inmiddels ben ik zelf minder fanatiek met sport bezig. Vaak lopen mijn leerlingen mij eruit. Dat was vroeger echt niet gebeurd”, lacht hij. “Ik geniet van de diversiteit van mijn werk en de uitdaging om iets tot een succes te maken. Ik durfde nooit de stap naar het ondernemerschap te maken. Het is hard werken, maar ik doe het met een glimlach op mijn gezicht.”

Ga ervoor

Begin dit jaar volgde hij in De Drentse Zaak de workshopreeks De Ladder naar Succes. “Ik wilde andere inzichten opdoen en kijken of ik aan alles gedacht had.” Nee, bleek het antwoord. “Het was leuk en leerzaam en goed voor iedere beginnende ondernemer. Je wordt gewezen op onderdelen waar je vooraf helemaal niet aan gedacht had.”  

Voor mensen die nadenken over het oprichten van een eigen bedrijf, heeft hij één tip: “Doen! Ondernemen leer je door te doen. Twijfel niet en ga ervoor! Probeer dingen uit en leer nieuwe mensen kennen. Er gaan altijd ideeën van je niet slagen, maar andere ideeën weer wel. Als je wat wilt opbouwen, moet je toch eerst altijd investeren”, besluit hij.