Nieuws en Evenementen

Jeannette Boon: '‘Ondernemen geeft heel veel voldoening’

14 februari 2018
Jeannette Boon: '‘Ondernemen geeft heel veel voldoening’

 

Na meer dan dertig jaar actief te zijn geweest als informatiespecialist, was het tijd om het roer om te gooien. Jeannette Boon uit Vries kreeg de kans om iets heel anders te gaan doen. Ze volgde een bloemistenopleiding en richtte haar bedrijf De Juffren van Drenthe op.

“Ik heb heel veel plezier in wat ik nu doe. Het is een goede stap geweest en het geeft mij heel veel voldoening.” Tevreden kijkt Jeannette Boon terug op haar overstap naar het ondernemerschap. Meer dan dertig jaar werkte ze als informatiespecialist, bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Daar kon ze kiezen voor een vervroegde uittreding. Over een paar weken loopt haar contract af en kan ze zich volledig richten op het ondernemerschap. “Ik wilde nog niet niks gaan doen. Daar vind ik mijzelf te jong voor. Ik ben altijd al veel bezig geweest met de natuur, met bloemschikken en het creatief bezig zijn. In mijn werk was ik zo veel met mijn hoofd bezig, dat ik het heerlijk vond om dat erbij te doen.”

Grote arrangementen

Ze besloot als zzp’er verder te gaan. Met haar bedrijf De Juffren van Drenthe richt ze zich op ‘grote arrangementen’, oftewel bijzonder bloemwerk voor feesten en bruiloften, maar ook voor afscheidsplechtigingen. Daarnaast levert ze bloemwerken voor bedrijven. “Ik maak bijvoorbeeld één keer in de twee weken een bloemwerk voor een helpdeskafdeling. Daar verwerk ik computeraccessoires in. Dat vinden de mannen daar ook leuk.” Ook geeft ze binnen haar bedrijf diverse cursussen en workshops.

Gespecialiseerd bloemwerk

Een aantal jaren geleden rondde ze de bloemistenopleiding af. Er volgt nog een specialisatie in rouwwerk, maar ze geeft aan niet per se één richting op te willen. “Als het maar gespecialiseerd bloemwerk is.” Afgelopen maand liep ze een week mee mee op de grote kerstbeurs ‘Christmasworld 2018’ in Frankfurt. Daar kon ze onder meer werken met gerenommeerde bloemarrangeurs uit heel Nederland. “Ik ben een groentje die net komt kijken. Op deze manier kon ik ook kijken hoe het organiseren van een groot evenement eraan toe gaat. Ik heb enorm veel geleerd en hoop vaker te kunnen samenwerken in zo’n groot evenement.”

Samenwerken wil ze ook met de klant doen. “Daarin onderscheid ik mij. Ik wil echt samen met de klant het concept bedenken en desnoods maken. Vooral de persoonlijke wens van de klant telt, zeker wanneer het gaat om een definitief afscheid.”

Inspirerend

In De Drentse Zaak volgde ze de Ladder naar Succes, een gratis workshopreeks voor startende ondernemers. Deelnemers krijgen workshops over onder meer logo en huisstijl, communicatie en de belasting. “Alle sessies waren heel nuttig, leuk en inspirerend. Verschillende tips heb ik meteen opgevolgd, zoals het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. En van de workshop van Marjolijn Groendijk heb ik geleerd hoe belangrijk algemene voorwaarden zijn. Het komt toch wel eens voor dat mensen hun opdracht op het laatste moment afzeggen. Dat kun je goed afdekken met algemene voorwaarden. En ik vond het bijzonder dat iedere workshopgever aan het einde aangaf dat als we na de Ladder nog vragen hebben, we niet moeten schromen om contact te zoeken. Dat vind ik heel fijn. Als ik ergens tegenaan loop, zal ik dat zeker doen.”