Nieuws en Evenementen

Jaar van de Verbinding in DDZ: ‘Zo kunnen we iedere klant optimaal helpen’

22 januari 2019 8.00 uur
Jaar van de Verbinding in DDZ: ‘Zo kunnen we iedere klant optimaal helpen’

De Drentse Zaak heeft een bijzonder jaar voor de boeg: 2019 is namelijk het Jaar van de Verbinding. Zowel extern, als intern. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor huurders werd hier de aftrap voor gegeven. Maar wat houdt het Jaar van de Verbinding in? En wat heeft het spel Scrabble daarmee te maken?

Samen komen we verder: dat is de insteek van het Jaar van de Verbinding. Het initiatief is ontstaan naar aanleiding van een van de huurdersoverleggen, waarin werd besproken hoe huurders van De Drentse Zaak wat voor elkaar kunnen betekenen. “We delen veel meer dan alleen de plek”, legt initiatiefneemster en huurder Jeannette Meersma van Kram en Meersma SHVO uit. “We kunnen elkaar verder helpen door verbindingen te leggen. Tijdens het huurdersoverleg bleek dat we eigenlijk nog te weinig van elkaar weten en ook te weinig samenwerken. Dat vond ik jammer. Hoe beter we elkaar kennen, hoe meer we de ander kunnen inzetten.”

Verbindingen

Meersma heeft daarbij een concreet voorbeeld. Een ondernemer kwam bij Kram en Meersma terecht omdat hij in moeilijkheden was gekomen. Het bedrijf schakelde hierop de hulp in van Klaas Olijve, ondernemersadviseur in De Drentse Zaak. Ook Friedeberg Consultancy werd erbij betrokken om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Toen een doorstart niet realistisch bleek, werd Hyprovide ingeschakeld om te helpen bij de verkoop van het huis. Gelukkig voor de ondernemer heeft het verhaal een goede afloop, want via het in De Drentse Zaak gevestigde uitzendbureau Unique kreeg hij een nieuwe baan bij een groot bedrijf in Assen. “Dat is het unieke van De Drentse Zaak”, vertelt Meersma. “Er is hier zo veel te halen en te doen. We hoeven daarvoor slechts verbindingen te leggen met elkaar.”

Speciaal daarvoor werd de DDZ-puzzel ontwikkeld: een bord met het logo van De Drentse Zaak erboven en daaronder alle logo’s van de huurders. Het bord hangt op de muur achter de receptie van het ondernemerscentrum. Iedere huurder heeft een puzzelstukje met daarop zijn of haar eigen logo gekregen. Om deel uit te maken van de puzzel, moet een huurder in 2019 een activiteit organiseren waaraan andere huurders mee kunnen doen. Iedere drie weken vindt er zo’n activiteit plaats. Enige voorwaarde: het moet zorgen voor interne verbindingen.

Scrabble-avond

Die voorwaarde bracht Jeanette Kram en Jeannette Meersma op het idee van een Scrabble-avond. In groepen moesten zo veel mogelijk woorden gelegd worden die passen bij De Drentse Zaak en medehuurders. Het vormde vorige week de officiële aftrap van het Jaar van de Verbinding. “Aan het einde van het jaar is de hele puzzel gelegd en kennen we elkaars verhaal. Zo kunnen we iedere klant en iedereen die De Drentse Zaak binnenstapt optimaal helpen.”

Zowel het Jaar van de Verbinding, als de eerste activiteit konden rekenen op veel positieve reacties. Ook directeur Harry Weitering is erg te spreken over het initiatief. “De Drentse Zaak is een uniek concept waar we al veel uithalen, maar nog meer uit te halen is. Dat begint bij onszelf.”