Nieuws en Evenementen

‘Ik wil staan voor wat ik doe’

16 oktober 2019 8.00 uur
‘Ik wil staan voor wat ik doe’

Ze wil écht tijd kunnen besteden aan haar cliënten. Daarom begon ambulant zorgverlener Michelle Jager dit jaar voor zichzelf. Maar hoe start je een eigen onderneming? Waar moet je allemaal aan denken? En hoe zit het met uurtarieven? Met haar vragen klopte de jonge onderneemster aan bij De Drentse Zaak.

Ze kende het ondernemerscentrum in Assen via haar moeder, die goede ervaringen met De Drentse Zaak heeft. “Ik heb gewoon gebeld en gevraagd of ze mij konden helpen”, vertelt Jager (25). “Ik was op zoek naar iemand die mij meer kon vertellen over het ondernemerschap. Je moet zo veel uitzoeken als je net begint. Welke verzekeringen heb ik nodig? En hoe bouw ik bijvoorbeeld een netwerk op?”, somt ze op. Zo kwam ze in contact met ondernemersadviseur Klaas Olijve. Olijve is één van de ondernemersadviseurs die vanuit Werkplein Drentsche Aa werkzaam zijn in De Drentse Zaak. 

Uurtarief vaststellen

De ondernemersadviseur bracht Jager daarnaast in contact met Irene Wildenbeest, die ondernemers begeleidt bij het starten van een eigen bedrijf. “Ik vind bijvoorbeeld het vaststellen van een uurtarief lastig. Wat vraag je nou voor je werkzaamheden? Ik vind mijn werk zo leuk dat ik het nog bijna voor niks zou doen. Soms heb je dan iemand nodig die zegt: dat bedrag moet omhoog.” De ambulant zorgverlener is meer dan tevreden over de hulp die ze in De Drentse Zaak kreeg. “Hun hulp heeft mij echt een stukje dichter bij mezelf gebracht.”

Jager werkte na haar opleiding ‘Verzorgende IG’ via verschillende organisaties in de zorg. “Ik liep er continu tegenaan dat ik geen tijd had om echt contact met mensen te maken. Ik kon ze wel vragen hoe het ging, maar eigenlijk had ik geen tijd voor het antwoord. Dat is niet mijn manier van werken”, licht ze toe. “Het leek soms niet meer op zorg geven. Ik wil met mijn cliënten een praatje kunnen maken. Tijd hebben om uit te zoeken wat het beste voor hen is.”

Complexere zorgtaken

Inmiddels helpt ze vanuit haar eigen bedrijf mensen met een lichamelijke of psychische beperking of bijvoorbeeld dementie. Dat doet ze met verschillende werkzaamheden. “Denk aan begeleiding en zorg bij iemands herstel en complexere zorgtaken, zoals het geven van injecties en beademingszorg. Ik hoop met mijn manier van werken het verschil te kunnen maken en anderen te inspireren. Ik wil staan voor wat ik doe en doen wat ik denk dat goed is.”