Nieuws en Evenementen

#Hoedan? ‘Na afloop staat je bedrijf’

26 juni 2019 8.00 uur
#Hoedan?  ‘Na afloop staat je bedrijf’

Hoe begin ik met alle informatie die ik heb ontvangen een bedrijf? Hoe pas ik alle puzzelstukjes in elkaar? Oftewel: hoe start ik? Het zijn slechts een paar van de vele hoe-vragen waar startende ondernemers mee rondlopen. Daarom komen De Drentse Zaak en Gelukfabriek met een nieuwe training: #Hoedan?.

De training wordt zo’n vier keer per jaar aangeboden in het ondernemerscentrum aan de Beilerstraat en bestaat uit twee dagen. De eerste dag staat in het teken van het verkrijgen en verwerken van informatie: wat is jouw vertrekpunt en waar wil je naartoe? Hoeveel omzet en winst wil je genereren? Wie is jouw ideale klant en wat wil je aanbieden? Welke sociale media-kanalen ga je inzetten? Op de tweede dag vindt de verdiepingsslag plaats en blikken deelnemers gezamenlijk terug. Resultaat na beide sessies: een concreet actieplan. “Na afloop staat je bedrijf”, legt trainster Marjan van de Bult van Gelukfabriek uit. “Je hoeft dan alleen nog maar te doen en de juiste personen om je heen te verzamelen.” De business coach werkt al een paar jaar met een bewezen succesvol programma. Dit programma heeft zij exclusief voor De Drentse Zaak op maat gemaakt.

De training #Hoedan? wordt afgesloten met een individueel coachingsgesprek. Dit gesprek vindt een paar weken na de twee trainingsdagen plaats. “In het gesprek kijken we naar hoe het er nu voor staat. Wat heeft de ondernemer nog nodig om echt aan de slag te gaan? Eventueel kunnen we iemand doorverwijzen”, vertelt Van de Bult. “Bijvoorbeeld naar één van de Ladder naar Succes-trainers.”

Hoe-vragen

#Hoedan? is uitermate geschikt voor startende ondernemers én voor oud-deelnemers van De Ladder naar Succes. De training is namelijk een vervolg op de gratis workshopreeks. Oud-deelnemers gaven regelmatig aan het lastig te vinden om alle informatie die beginnende ondernemers krijgen om te zetten in concrete plannen. “We kregen vooral veel hoe-vragen. Hoe moet ik het aanpakken? Hoe maak ik van alle ideeën die ik heb een bedrijf? Hoe ga ik verder met alle informatie? Hoe vind ik klanten?”, somt de business coach op.

Aan de training kunnen per editie maximaal 8 startende ondernemers mee doen. Op 2 en 4 juli staat de eerste training op het programma. Later dit jaar volgen er nog trainingen in september, oktober (avondeditie) en november. Deelname kost €397,00 euro, exclusief btw. In de prijs zit een uitgebreide lunch in De Drentse Zaak inbegrepen. Naast #Hoedan? geeft Van de Bult ook regelmatig andere trainingen workshops in het ondernemerscentrum. “Ik geef graag mijn trainingen in De Drentse Zaak”, vertelt ze enthousiast. “Hier zit een netwerk waar je bij wilt horen als ondernemer, waardoor je stappen kunt zetten, van elkaar kunt leren en samenwerkingen kunt aangaan.”

Wil je je aanmelden? Dat kan hier!