Nieuws en Evenementen

Healingpraktijk Drenthe: ‘Uiteindelijk win je echt’

18 juli 2018
Healingpraktijk Drenthe: ‘Uiteindelijk win je echt’

Monique Sollie startte met vol vertrouwen haar eigen praktijk: Healingpraktijk Drenthe in Assen. Met healings en readings wil ze mensen meer vrijheid, meer blijheid en meer levensvreugde brengen. Om zich als ondernemer optimaal voor te bereiden volgde ze in De Drentse Zaak de Ladder naar Succes.

Monique Sollie omschrijft de Ladder naar Succes (de gratis workshopreeks in het ondernemerscentrum) als ondersteunend, inspirerend en warm. “Ik heb er echt een warm gevoel aan overgehouden. Je werkt als ondernemer vaak alleen, maar door de Ladder hoorde je ergens bij. De groep deelnemers was hartstikke leuk. Het is fijn om hen en de workshopgevers tijdens evenementen als Heel Drenthe Pitcht weer tegen te komen.”

Blokkades

Healingpraktijk Drenthe is gevestigd in het 1Business Center in Assen. Daar biedt Sollie zowel healing als reading aan. “Tijdens een sessie maak ik mezelf leeg van binnen. Ik stem mij af en vorm zo een kanaal voor de helende energieën. Met die energieën heffen we de blokkades op.” Dit kan bijvoorbeeld een zere knie zijn of een blokkade in je hoofd. “Levensvragen, gevoelens als onzekerheid, het vastzitten in een relatie”, somt de onderneemster op.

Volgens haar onthouden die blokkades je van wie je werkelijk bent. “Een zere knie zorgt ervoor dat je niet meer kunt wandelen of dansen, terwijl je dat zo leuk vond. Door een trauma uit je jeugd hou je jezelf tegen en haal je er niet uit wat erin zit”, zo geeft ze een paar voorbeelden. “Tijdens een sessie moet je jezelf helemaal overgeven. Dat vinden veel mensen moeilijk en zwaar, maar uiteindelijk win je echt. Mensen willen vaak alles met verstand beredeneren, maar zo werkt het niet.”

Mensen lezen

Sollie helpt haar klanten deels vanuit eigen ervaring en deels met haar gevoeligheid. “Ik liep zelf ook vast en was zoekende. Wat doe ik op aarde? Hoe kom ik goed tot mijn recht? Daarnaast ben ik erg gevoelig. Ik pik heel veel op en merkte dat ik dingen kon lezen bij mensen. Dat vond ik zo boeiend, dat ik er beslist wat mee wilde doen.”

Ter voorbereiding op het starten van haar eigen praktijk, koos ze ervoor om de Ladder naar Succes te volgen. “Wat voor stappen moet ik zetten om een praktijk te starten? De Ladder maakte dat heel concreet voor mij. De ene workshop was heel leerzaam en praktisch, terwijl de andere workshop me echt raakte. Alles was nuttig. Er zat geen workshop tussen die de organisatie weg had kunnen laten.” Voor Sollie zat de grootste winst in het feit dat ze met meer vertrouwen de praktijk kon starten. “Dat vertrouwen is heel erg gegroeid. Daarnaast draaide de workshopreeks voor mij ook om het bewust worden van bepaalde zaken waar je eigenlijk niet mee bezig wilt zijn, zoals verzekeringen en de belasting. Het hoort er toch bij.”