Nieuws en Evenementen

Energie in Balans: DDZ biedt training stressmanagement aan

24 januari 2018
Energie in Balans: DDZ biedt training stressmanagement aan

Ben jij ondernemer en gevoelig voor stress? Wil je vaak te veel doen in te weinig tijd? En had je ook liever dat een dag geen 24, maar 36 uur duurt? Volg dan de training Energie in Balans (basis) van Marleen Koning (Organiek Op Het Werk). Op donderdagavond 8 februari geeft Koning de training in De Drentse Zaak.

Marleen Koning is gerust ervaringsdeskundige te noemen. Zelf heeft ze jarenlang met stress geworsteld en weet ze hoe het leven is wanneer je hoogsensitief bent. Daarnaast is ze ondernemer en kan ze die praktische ervaring gebruiken in het begeleiden van andere ondernemers. ,,Ik heb zelf jarenlang geprobeerd weer in balans te komen. Inmiddels ben ik dat. Daar gaat de training ook over: in balans komen én die balans houden”, legt ze uit.

Stresstypen

Koning (Organiek Op Het Werk) is professional organizer, energetisch coach en werkplektrainer. Ze werkt regelmatig vanaf haar flexplek in De Drentse Zaak. Haar specialisatie tijdens de opleiding tot professional organizer was stressmanagement. Ook verdiepte ze zich in de ontwikkeling van het bewustzijn en volgde ze een cursus angst en stressbeheersing. ,,Ik wilde met al die kennis wat doen. Deels verdiepte ik mij erin om te leren omgaan met mijn eigen hoogsensitiviteit, maar ook om anderen te kunnen begeleiden. Als je hooggevoelig bent, ben je sneller uit balans. Door soms heel kleine gebeurtenissen. Maar ik richt me niet alleen op hooggevoeligheid, er zijn ook veel andere stresstypen.”

Sluipmoordenaar

Ze noemt stress een sluipmoordenaar en benadrukt dat ook positieve stress gevaarlijk kan zijn. ,,Stress kan heel vage klachten veroorzaken. Dat gaat sluipenderwijs. Wat dat betreft is stress echt een sluipmoordenaar voor je gezondheid. Ook positieve stress kan gevaarlijk zijn. Als die lang duurt kan het een flinke uitputting veroorzaken.”

De training wordt gegeven op een (inter)actieve manier. Als deelnemer moet je ook zelf de handen uit de mouwen steken. Energie in Balans heeft plek voor slechts zes deelnemers, dus vol is vol. Koning heeft hiervoor gekozen zodat iedere deelnemer voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Na de training weet iedere deelnemer welk stresstype hij of zij is, met welke valkuilen je te maken hebt en welke strategieën je kunt toepassen om meer energie te krijgen en gedurende de dag te behouden. Deelnemers krijgen aan het einde van de training een persoonlijk actieplan mee, waar ze zelf thuis mee aan de slag kunnen.

Vervolgtrainingen

Energie in Balans is een basistraining en kost euro 70, exclusief btw. Wil je er nog meer uithalen? Marleen Koning biedt met haar bedrijf Organiek Op Het Werk ook diverse vervolgtrainingen aan. Eén daarvan is stresstolerantie, waarin je meer leert over stressmanagement. Ook geeft ze trainingen over het leren omgaan met negatieve emoties (de training emotieregulatie). Naast trainingen houdt ze zich bezig met een praktische oplossing voor dataveiligheid voor zzp’ers. ,,Daar is de nieuwe Europese wetgeving over persoonsgegevens al in verwerkt. Een technische oplossing die past binnen het budget van de zzp’er en zeer gebruiksvriendelijk is.”