Nieuws en Evenementen

Eigen kantoor in DDZ: ‘Het werkt stukken efficiënter’

27 november 2018
Eigen kantoor in DDZ: ‘Het werkt stukken efficiënter’

Sinds kort telt De Drentse Zaak een tweetal extra kantoren. In een van de ruimtes in de uitbreiding aan de achterzijde van het pand hebben Muriël Neeter-Smidt (Gewoond) en Stefanie Smidt-Neeter (Stevig Ontwerp) hun plek gevonden.

In het prachtige, sfeervolle kantoor is al rekening gehouden met uitbreiding. Aan het lange bureau is namelijk nog een plek vrijgehouden, speciaal voor een stagiaire. Het gaat goed met de bedrijven van Muriël Neeter-Smidt en Stefanie Smidt-Neeter. Zo goed, dat ze wel wat hulp kunnen gebruiken. Zo’n negen jaar geleden begon Muriël met Gewoond. Het bedrijf is gespecialiseerd in vastgoedmarketing. “Ik begon als verkoopstylist. Toen de markt veranderde, ben ik meeveranderd”, vertelt ze. “Ik doe nog steeds de styling van woningen, maar inmiddels richt ik mij vooral op vastgoedmarketing. Daar ligt echt mijn passie. Het is zulk afwisselend werk, je komt zo veel mensen tegen en je komt zo dicht bij ze. Ieder huis heeft zijn verhaal.”

Als vastgoedmarketeer werkt ze met makelaars in heel Drenthe en in een deel van Groningen. Als er een huis in de verkoop gaat, brengt Muriël - gewapend met haar camera - een bezoek. Ze maakt foto’s, video’s en plattegronden. “Als een huis op Funda voldoet aan de vier marketingtools krijgen ze een hogere ranking”, legt ze uit.

Stevig Ontwerp

Stefanie besloot dit jaar ook het roer om te gooien en voor zichzelf te beginnen. “Ik had zulk leuk werk, maar ik wilde weer de juiste aandacht aan een klant kunnen geven. Ik had het te druk, wilde de menselijkheid weer opzoeken”, vertelt ze. Met Stevig Ontwerp maakt ze commerciële ontwerpen. “Van retail tot overheid: mijn ontwerpen zijn heel uiteenlopend. Dat vind ik leuk. Maar overal komt een stevige, relevante basis in terug. Met de juiste call to action. Mensen moeten in één oogopslag zien waar het over gaat en geprikkeld worden. Kortom: een stevig ontwerp.”

Efficiënter

Het tweetal ontmoette elkaar jaren geleden op de marketingafdeling van Scapino. Hoewel ze privé samen verder gingen, besloten ze zakelijk ieder een eigen kant op te gaan. Nu ze beiden voor zichzelf werken en regelmatig samenwerken, werd het tijd voor een eigen werkplek. “Muriël is veel op pad, maar ik had echt een kantoor nodig. Dat werkt stukken efficiënter. Geen huiselijke geluiden. Geen deurbel die gaat of een wasmachine die piept”, lacht ze. “We hebben dan wel samen een kantoor, we doen ons eigen ding. Maar het is wel fijn dat we elkaar zo wat vaker zien”, vult Muriël aan.

Het was Stefanie die als eerste kennismaakte met De Drentse Zaak. “Ik was vroeger als kind al eens in dit gebouw geweest. Toen ik een grote opdracht binnenkreeg en op zoek was naar een ruimte waar ik mijn klant kon ontvangen, heb ik in De Drentse Zaak een ruimte gehuurd. Zo ontdekte ik dat ze hier ook kantoren hebben.” Inmiddels werken ze een aantal weken vanuit hun nieuwe kantoor. Dat bevalt goed. “Het is een super locatie, een mooi gebouw en er hangt een leuke sfeer. Hier kunnen we gefocust werken. We waren toe aan een werkplek buitenshuis.”