Nieuws en Evenementen

Eerste editie Kenniscafé Assen vanuit De Drentse Zaak

25 september 2020 19.30 uur
Eerste editie Kenniscafé Assen vanuit De Drentse Zaak

Op vrijdag 25 september vindt de eerste editie van Kenniscafé Assen plaats. Dit online evenement brengt zes keer per cultureel seizoen experts en publiek samen rondom diverse en urgente thema’s. Tijdens de eerste editie buigen een psycholoog, een businesscoach en een filosoof zich over het thema geluk. 

Kenniscafé Assen is een avondvullend programma dat draait om kennis en wetenschap. Tijdens interactieve presentaties laten wetenschappers, experts van bedrijven en de publieke sector hun perspectief op het onderwerp van de avond zien. Bezoekers kunnen online hun vragen stellen en zo met de gasten in gesprek. Rosa Timmer - columnist en redacteur bij Dagblad van het Noorden - leidt de avond. 

Online via Zoom
Oorspronkelijk was Kenniscafé Assen bedoeld als een offline evenement in De Drentse Zaak. De uitbraak van het coronavirus gooide echter roet in het eten. Initiatiefnemers Hermen Visser en Frank Nuijens besloten het evenement toch door te laten gaan, maar op alternatieve wijze. Wel vanuit De Drentse Zaak, maar via Zoom alleen online te volgen. 

Thema geluk
Het thema van de avond is geluk. Ontwikkelingspsycholoog Bertus Jeronimus (Rijksuniversiteit Groningen) vertelt over zijn onderzoek naar de impact van de coronacrisis op geluk en hoe je positief kunt blijven tijdens een pandemie. Businesscoach Marjan van de Bult (Gelukfabriek en Loopbaanwinkel) laat zien hoe je meer geluk uit je werk haalt. En filosoof Derek van Zoonen (Rijksuniversiteit Groningen) vertelt hoe de Stoïcijnen en Epicuristen dachten over het gelukkige leven en omgaan met rampspoed.

Aanmelden
Het online evenement is te volgen via Zoom en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden is gratis en kan op kenniscafeassen.nl. Wacht niet te lang met aanmelden, want er is maar plaats voor honderd geïnteresseerden.

Inschrijven voor Eerste editie Kenniscafé Assen vanuit De Drentse Zaak