Nieuws en Evenementen

‘Een superinteressant programma’

29 mei 2019 08.00 uur
‘Een superinteressant programma’

Op zoek naar een plek om te vergaderen? Of zoek je juist een leuke feestlocatie? Op Boekjeplekje.nl vind je alle geschikte locaties in jouw omgeving. Initiatiefnemer Levi Vandenberg volgde in De Drentse Zaak de gratis workshopreeks De Ladder naar Succes.

De workshopreeks is speciaal in het leven geroepen voor startende ondernemers, maar ook zeer geschikt voor gevestigde ondernemers. Als één van de initiatiefnemers van restaurant The Black Tie in Assen heeft Levi Vandenberg namelijk al de nodige ondernemerservaring opgedaan. “Het was een superinteressant programma. Het hielp me echt op weg: wat weet ik al en wat vergeet ik? Het frist op en je hoort veel dingen waar je wat mee kunt.” Als voorbeeld noemt hij de workshop over zakelijke verzekeringen. “Daar is zo veel informatie over te vinden, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Tijdens De Ladder word je in een paar uurtjes bijgepraat en weet je daarna wat je nodig hebt en wat niet.”

Vergelijken én boeken

Het hielp Vandenberg ook met het ontwikkelen van één van de bedrijfsideeën waar hij mee rondliep. “Doordat ik veel ervaring in de horeca heb, kreeg ik vaak de vraag of ik nog leuke feestlocaties kende. Dan gaf ik een paar opties, maar ik ben ondernemend genoeg om daar wat mee te willen doen.” Daarom begon hij Boekjeplekje.nl, een platform waar bezoekers niet alleen verschillende locaties kunnen vergelijken, maar ook gelijk kunnen boeken. “Een soort Airbnb”, geeft hij als vergelijkbaar initiatief.

Tijdens de Business Voice of Assen - een wedstrijd voor ondernemers - pitchte hij vorig jaar zijn idee voor het eerst in het openbaar. “In no-time draaiden alle juryleden om. Toen besefte ik dat ik moest doorpakken”, vertelt hij. “Maar het is echt een Lean Start-Up. Dat betekent veel testen en uitproberen en de aannames die je hebt valideren. Ik had bijvoorbeeld geen idee hoe ik een platform moest opzetten.” Inmiddels zijn de eerste vergader- en feestlocaties op de website te vinden. Zo kunnen geïnteresseerden via de website een flexplek of een ruimte reserveren in De Drentse Zaak. “De eerste bedrijven op de website betalen een klein bedrag per jaar. De bedrijven daarna betalen per maand.”

Doen wat je leuk vindt

Het ondernemerschap bevalt hem goed. “De vrijheid en de afwisseling, het doen wat je leuk vindt en je eigen ideeën kunnen uitwerken”, somt hij op. “Maar ook het zetten van doelen en deze bereiken.” Vandenberg is ambitieus. Richt hij zich met Boekjeplekje.nl nu nog vooral op de noordelijke provincies, in de toekomst wil hij het platform verder uitrollen. Door Nederland én Europa. “Dan moeten er op de website naast vergaderruimtes en feestlocaties, ook trouwlocaties, werkplekken, workshopruimtes en muziekstudio’s te vinden zijn. Eén plek voor alle soorten locaties: dat is mijn droomsituatie.”