Nieuws en Evenementen

Een hypotheek voor zzp'ers: ‘Wij zijn eigenwijs’

22 mei 2019 8.00 uur
Een hypotheek voor zzp'ers: ‘Wij zijn eigenwijs’

Iedere ondernemer heeft recht op een hypotheek. Dat vinden Michel Hendriks en Jurgen Arnold van financieel adviesbureau Hyprovide. Gelukkig zien ze dat er steeds vaker meer kan dan ondernemers denken. 

“De laatste jaren is er veel veranderd”, vertelt Jurgen Arnold. “Tegenwoordig kun je als je een jaar ondernemer bent al een hypotheek krijgen. Nog niet zo lang geleden was dat twee of zelfs drie jaar.” Hyprovide is een financieel adviesbureau met een kantoor in De Drentse Zaak. Gepokt en gemazeld in de wereld van hypotheken en verzekeringen begonnen Hendriks en Arnold voor zichzelf.

Eigenwijs en creatief

De Drentse Zaak was voor beiden geen onbekende plek. Hendriks werkte als ondernemer al een paar jaar vanuit het ondernemerscentrum. Daarvoor waren ze alle twee enkele jaren werkzaam voor een ‘groothandel voor hypotheken’, die eerder gevestigd zat in het monumentale pand aan de Beilerstraat. “Doordat we oud-collega’s waren, kenden we elkaar al. Jurgen en ik vullen elkaar goed aan”, legt Hendriks uit. “Ik ga bij de mensen langs en hij doet de uitwerking.”

Ondernemers en particulieren kunnen bij Hyprovide terecht voor hypotheken en verzekeringen. Hyprovide wil daarin vooral een klankbord zijn. “Wat ons anders maakt?”, herhaalt Arnold de vraag. “We zijn eigenwijs en creatief. Gaan graag de discussie aan met banken. Dat is niet altijd leuk, maar wel in het belang van de klant.” Hendriks vult aan: “Dat komt omdat een bank met acceptatieregels werkt. Wij gebruiken deze regels echter als richtlijn en niet als harde grenzen.”

Profiel

Wat hun werkwijze daarnaast bijzonder maakt is hun aanpak. “Elke nieuwe relatie begint met een koffiegesprek. In dat gesprek kunnen potentiële klanten me alles vragen.” Klikt het van beide kanten? Dan maakt Hyprovide een profiel van de klant. “We zijn meer dan hypotheekadviseurs. Een hypotheek loopt dertig jaar. Zolang zit je ook aan ons vast. In zo’n profiel kijken we naar wat bij iemand past. Hoe zit iemand in elkaar? Wat wil hij of zij? Welke life-events verwachten we? Denk aan het krijgen van kinderen, een trouwerij of juist een scheiding of het eerder stoppen met werken”, legt het tweetal uit. “Aan de hand van zo’n profiel bekijken we welke financier het beste bij de persoon en situatie past.” Is er één gevonden en zijn de handtekeningen gezet? Dan stopt het contact niet. “Na een paar jaar ga ik even bij de klant langs. Klopt alles nog? Niet? Dan zijn we mooi op tijd om dingen te veranderen. Want voor wie blijft de situatie nou dertig jaar hetzelfde?”

Wat na een aantal jaar nog wel hetzelfde is, is de locatie van het bedrijf. Nog altijd werkt het tweetal naar tevredenheid vanuit De Drentse Zaak. Waarom? “De gezelligheid, de aanspraak, de kruisbestuiving met andere bedrijven, het netwerk”, somt Arnold op. “En het stukje maatschappelijk verantwoord ondernemen met de werkontwikkelplekken. Dat vinden we heel belangrijk. Iedereen is gelijk en iedereen krijgt een kans. De normen en waarden van De Drentse Zaak staan ook bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben we ook bewust gekozen voor een kantoor in dit mooie pand.”