Nieuws en Evenementen

‘De sfeer is in De Drentse Zaak zo relaxed’

05 juni 2019 8.00 uur
‘De sfeer is in De Drentse Zaak zo relaxed’

Het grootste deel van het jaar is ze te vinden op Curaçao en geniet ze volop van de zon, de zee en het strand. Maar de komende maanden verblijft socialemedia-expert Janneke Ananias in Nederland en werkt ze vanuit De Drentse Zaak, waar ze ook meerdere workshops en trainingen gaat aanbieden.

Met haar bedrijf De Nieuwe Marketeer traint en coacht Janneke Ananias ondernemers in Nederland en op Curaçao. Ze geeft groepstrainingen LinkedIn, Instagram en Facebook en één-op-één-coaching aan zzp’ers en mkb’ers waarin ze samen aan de slag gaan met hun online zichtbaarheid. “Veel ondernemers zien sociale media als iets waar ze op moeten zitten, maar vaak weten ze niet wat ze ermee moeten doen, zijn ze te bescheiden of voelen ze zich online niet echt op hun gemak.” Afhankelijk van hun wensen en hun kennis van sociale media, maakt Ananias een plan van aanpak. Daarnaast helpt ze ondernemers ook op afstand, bijvoorbeeld door volledige socialemedia campagnes voor ze uit te voeren.

Trainingen en workshops

Nu ze weer tijdelijk in Nederland is, werkt ze vanaf een flexplek in De Drentse Zaak. Een bewuste keuze, zo vertelt ze enthousiast. “De sfeer is hier zo relaxed. Ik zoek op Curaçao al heel lang naar een plek als De Drentse Zaak. Daar heb je veel panden met alleen maar kantoren. Dit is veel opener, waardoor je elkaar tegenkomt. Dat is niet alleen gezellig, maar ook goed voor je netwerk.” Naast flexwerken, geeft de onderneemster de komende maanden - vooralsnog - drie trainingen en workshops in het ondernemerscentrum aan de Beilerstraat.

Wil jij Instagram gaan inzetten voor jouw onderneming en ben je toe aan een echte Insta-boost? Volg dan de workshop Instagram voor bedrijven. De training Adverteren op Facebook en Instagram duurt twee dagdelen en is geschikt voor ondernemers die alles willen weten over de geheimen van het adverteren op sociale media. De workshop Aan de slag met LinkedIn zorgt ervoor dat je meer uit je LinkedIn-netwerk haalt: bijvoorbeeld een nieuwe baan of opdracht. Drie praktisch ingestelde workshops, waarbij Ananias niet alleen dieper ingaat op de inhoud en de mogelijkheden, maar waar ook genoeg ruimte is om gelijk aan de slag te gaan.

Effectief communiceren

Dat ze de komende drie maanden in Nederland verblijft heeft ook te maken met een cursus die de socialemedia-expert gaat volgen, namelijk NLP. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en gaat over persoonlijk leiderschap en effectief communiceren. “Ik haal veel voldoening uit het coachen van ondernemers en help ze graag bij het waarmaken van hun bedrijfsplannen die gemaakt zijn vanuit een bepaalde passie. Want als je écht iets wil, dan kun je dat. Daar geloof ik heel sterk in. Ik zou daarom graag meer richting het algemeen coachen van ondernemers willen. NLP is daarvoor een eerste stap.”