Nieuws en Evenementen

‘De Drentse Zaak is een unieke plek’

25 juli 2018
‘De Drentse Zaak is een unieke plek’

Een uitzendbureau waar ze niet alleen kijken naar ervaring in een specifiek vakgebied of naar je opleiding. Dat is Unique. In hun nieuwe kantoor in De Drentse Zaak selecteren ze geschikte kandidaten op vaardigheden en naar aanleiding van persoonlijk contact. “We zijn een uitzender 2.0.”

Vanaf 1 juli werken Margiena Ottens, Wilma Grijpma en Manon Haandrikman vanuit hun nieuwe kantoor in De Drentse Zaak. Met uitzicht op de lounge én het prachtige aquarium. De drie werken voor het uitzendbureau Unique, dat onderdeel uitmaakt van USG People, het op één na grootste uitzendbureau van Nederland. Jaren geleden had Unique ook een vestiging in Assen, maar deze werd tijdens de crisis gesloten. Nu is het uitzendbureau terug. De keuze voor een kantoor in het ondernemerscentrum van Assen, is geen toeval. “Ik ben een Assenaar in hart en nieren”, begint accountmanager Margiena Ottens. “Toen de aanbesteding van de gemeente Assen binnenkwam, heb ik daar dan ook geen seconde over getwijfeld. Die kans wilden we met beide handen aangrijpen. Als Assenaar zag ik duidelijk de toegevoegde waarde van Unique aan de lokale ontwikkelingen in de gemeente.”

Unieke plek

In hun inschrijving beschreven ze niet alleen hoe ze deze lokale binding willen uitbreiden, ook noemden ze meteen de locatie vanuit waar ze dat wilden gaan doen: De Drentse Zaak. “De Drentse Zaak is toch dé plek om te zitten. Het was een logische stap. Het is een unieke plek, wat past er dan nog beter bij ons?”, lacht de accountmanager. “We zijn ook heel leuk ontvangen. Iedereen is vriendelijk en het is ontzettend toegankelijk allemaal”, vult vestigingsmanager Wilma Grijpma aan.

Inmiddels is Unique samen met Start People en Randstad verantwoordelijk voor de invulling van de ‘flexpool’ van de gemeente Assen. Denk daarbij aan detachering van uitzendkrachten. Daarnaast richt het uitzendbureau zich op mkb’ers in de regio, waarvoor ze veel administratieve vacatures vullen. “Maar we hebben ook grote klanten. Zo zitten we al vanaf 2005 inpandig bij de NAM. Ook daar verzorgen we de flexpool”, vertelt Ottens.

Uitzender 2.0

De medewerksters zijn ambitieus. Ze hopen het stigma rond uitzendbureaus te doorbreken. “We zijn een uitzender 2.0. We kijken naar wat de kandidaat wil. Kijken naar vaardigheden en niet per sé naar opleidingen, cv’s en ervaring in een vakgebied. We kijken naar wat past bij de vaardigheden die mensen hebben opgedaan en wat past bij een organisatie. Dat levert bijna altijd een match op”, legt Grijpma uit.

“Een baan is meer dan een baan. Het betekent een eigen inkomen en stappen kunnen maken. Mensen daarbij helpen is fantastisch. Dat maakt ons werk zo ontzettend leuk!”, zegt Ottens enthousiast. “We zouden het heel mooi vinden als wij een bijdrage kunnen leveren aan dat mensen zich in Assen willen vestigen.”

Op zoek naar een baan? Op dinsdag en donderdag zijn de medewerksters van Unique te vinden op hun kantoor in De Drentse Zaak.

 

Over De Drentse Zaak

In De Drentse Zaak komen gevestigde ondernemers en starters samen. In het monumentale pand aan de Beilerstraat in Assen kan men terecht voor kennis en inspiratie, voor (flex)ruimtes en een perfecte werk- en vergadersfeer.