Nieuws en Evenementen

'DDZ is een plek waar ik niet alleen kan werken, maar ook mensen kan ontvangen'

12 juni 2019 8.00 uur
'DDZ is een plek waar ik niet alleen kan werken, maar ook mensen kan ontvangen'

Nog ruim een maand en dan is Assen een Brownies & downieS rijker. In de voorbereidingsperiode werkt initiatiefneemster Lianne Geerts (23) in de flexruimte van De Drentse Zaak.

Brownies & downieS is een landelijk bekende horecaformule. In het restaurant worden lunches geserveerd door jongens en meisjes met een verstandelijke beperking. Een concept dat Lianne Geerts (23) zo aansprak, dat ze nog tijdens haar studie Small Business en Retail Management een e-mail naar het hoofdkantoor stuurde. “In mijn eerste studiejaar bracht ik een bezoek aan het filiaal in Emmen. Ik kwam binnen en was meteen verkocht”, vertelt ze enthousiast. “Ik heb heel impulsief een mail naar het hoofdkantoor gestuurd met de boodschap dat ik nog moest studeren, maar zeker weer bij ze terugkwam”, lacht ze.

Mooie uitdaging

Het broertje van de jonge onderneemster heeft het syndroom van Down. Toen hij stage ging lopen in de vestiging in Emmen, hoorde ze van de plannen om een Brownies & downieS te openen in Assen. “Ik werkte al een aantal jaren in de horeca en heb meteen gereageerd. Gelukkig werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Doordat ik nog studeerde kon ik ook gelijk heen. Daarna heb ik een poosje moeten wachten. Toen ik hoorde dat ik was uitgekozen, was ik zó blij.”

Wat volgde was een intensieve zoektocht naar een geschikt pand. Die vond ze aan de Gedempte Singel, midden in het centrum van Assen. “Ik weet nog goed dat het pand op Funda kwam. Ik wist meteen: dit is het. De vestiging in Assen wordt een van de grootste vestigingen van Nederland. Een mooie uitdaging”, klinkt het ambitieus.

Goede lunchplek

Nadat de handtekeningen onder het huurcontract waren gezet, stortte Lianne zich op het uitkiezen van het interieur, het kennismaken met de leveranciers, het voeren van vele sollicitatiegesprekken en het samenstellen van een menukaart. “Alle vestigingen hebben dezelfde menukaart, maar daarnaast allemaal een eigen specials-kaart. Daarop staan bijvoorbeeld streekproducten”, legt ze uit. “Wat daar precies op komt te staan? Dat houden we nog even geheim”, glimlacht Geerts. En wat ze wil bereiken? Daar hoeft ze niet lang over na te denken: “Dat als iemand aan een Assenaar vraagt om een goede lunchplek, hij of zij ons noemt.”

In de voorbereidingsperiode richting de opening werkt Geerts vanaf een flexplek in De Drentse Zaak. Dat bevalt haar uitstekend. “Ik heb veel afspraken, maar woon in Groningen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een werkplek in Assen. Een plek waar ik niet alleen kan werken, maar ook mensen kan ontvangen”, legt ze uit. “Ik vind het echt leuk om hier te zijn. Er hangt een gemoedelijke sfeer. En iedereen is nieuwsgierig en wil alles weten. Heel leuk.”