Nieuws en Evenementen

DDZ: dé plek voor ondernemers die vooruit willen

28 maart 2018
DDZ: dé plek voor ondernemers die vooruit willen

Vorig jaar zette De Drentse Zaak de eerste stappen richting kenniscentrum voor ondernemers. Ook dit jaar biedt het ondernemerscentrum weer een groot aantal opleidingen, trainingen en cursussen speciaal voor (startende) ondernemers uit Assen en omgeving aan. Van een masterclass productiviteit tot een workshop over zakelijk vloggen.

Tot aan de zomervakantie kent De Drentse Zaak een vol programma. In het monumentale pand aan de Beilerstraat vinden de komende maanden verschillende trainingen, masterclasses en workshops plaats. De activiteiten zijn speciaal voor ondernemers ontwikkeld. “Vorig jaar zijn we begonnen met het aanbieden van ontwikkelmogelijkheden voor ondernemers”, vertelt directeur Harry Weitering. “Niet alleen voor startende ondernemers - zoals de Ladder naar Succes -, maar voor iedere ondernemer. Die stap was een groot succes. Mede door de vele positieve reacties hebben we besloten hiermee door te gaan. We willen op een laagdrempelige manier ondernemers verder blijven helpen. En altijd tegen een scherp tarief.”

Training Productiviteitsmaster

Keynote spreker William Hummel komt de komende maanden maar liefst drie keer naar Assen om in De Drentse Zaak een masterclass te geven. Zijn voorgaande masterclasses waren iedere keer erg populair en binnen een mum van tijd vol. Op woensdag 11 april gaat Hummel dieper in op hoe jij ‘de beste versie van jezelf’ kunt worden. Eerder behandelde hij dit onderwerp tijdens een kennissessie van het programma DDZ op Dinsdag. Twee weken later, op woensdag 25 april, geeft Hummel een masterclass Doelen stellen. Op 15 mei staat de training Productiviteitsmaster op het programma, een pilot van het nieuwe programma van de spreker. Alle drie de masterclasses starten om 19.00 uur.

Acquisitie en zakelijk vloggen

Tijdens de workshops Acquisitie op dinsdag 8 mei en dinsdag 5 juni leer je alles over het vinden van meer klanten. De tweedelige training wordt gegeven door George Wesseling, eigenaar van MetaSales. Met zijn flinke dosis enthousiasme, humor en gedrevenheid weet hij mensen en organisaties in beweging te brengen. De kennis die je tijdens de workshops opdoet, kun je onmiddellijk toepassen op je eigen situatie. Zo word je in twee avonden 30 jaar aan verkoopervaring rijker!

En wist je dat je met zakelijk vloggen meer mensen naar je website (leads) trekt? Tijdens de training zakelijk vloggen van Aletta Armee (Armeedesign) op maandag 23 april leer je hoe je je ideale doelgroep bereikt door te vloggen en hoe je zo zorgt voor nieuwe, trouwe klanten.

Ladder naar Succes

Veel kennisactiviteiten organiseert De Drentse Zaak in samenwerking met partners. Maar het ondernemerscentrum organiseert ook zelf een heel aantal activiteiten. Zo start in mei weer een nieuwe Ladder naar Succes, de gratis workshopreeks voor (startende) ondernemers. De Ladder heeft al een groot aantal ondernemers verder geholpen. Op donderdag 17 mei staat er dan ook een reünie met alle oud-deelnemers en workshopgevers op het programma!

Het activiteitenprogramma tot aan de zomervakantie eindigt met een nieuwe editie van Heel Drenthe Pitcht op vrijdag 15 juni.

Aanmelden

Meer informatie over de cursussen is te vinden op deze website. Aanmelden kan via info@dedrentsezaak.nl of op de website.