Nieuws en Evenementen

Creative Staff finalist Business Voice Drenthe

25 maart 2020 8.00 uur
Creative Staff finalist Business Voice Drenthe

Het belletje met de uitslag overdonderde hem een beetje, maar Stephan Haalboom zit bij de laatste zes kandidaten van Business Voice Drenthe. De flexwerker van De Drentse Zaak mag in de finale van het pitchevenement wederom zijn verhaal doen.

Business Voice Drenthe is een pitchevenement voor (startende) ondernemers en startups in de provincie. Na verschillende voorrondes nemen de allerbeste pitchers het tegen elkaar op in de finale. Wanneer dit is, is op dit moment echter nog niet bekend. De finale stond namelijk gepland op 7 april, maar is vanwege het coronavirus uitgesteld. “Geeft me extra kansen om te oefenen”, blijft Stephan Haalboom positief. Om in de finale te komen moest Haalboom eerst auditie doen. “Je krijgt dan een paar minuten om voor zes juryleden je verhaal te doen en vijf minuten lang moet je allemaal vragen beantwoorden”, schetst hij de auditiedag. “Dat ik nu bij de beste zes hoor, vind ik heel tof.”

Merk- en werkbeleving

Haalboom is oprichter van Creative Staff, een bedrijf dat strategisch advies geeft over wervings- en HR-beleid. Of - zoals Haalboom het zelf noemt - de merk- en werkbeleving van de (nieuwe) medewerker. Dat doet hij samen met zijn compagnon Gijs van Hunnik. “Wij ontwikkelen aan de hand van eigen onderzoek de juiste strategie voor de arbeidsmarktcommunicatie van de klant. Inzichten uit dat onderzoek gebruiken we om het intern personeelsbeleid beter in te richten. Door je missie en je unieke verhaal beter over te brengen, trek je sneller de juiste kandidaten aan.”

Onder werkbeleving verstaat hij het werkgeluk van een medewerker. “Hoe zorg je er als bedrijf voor dat medewerkers - op welke plek en op welke positie ze ook werken - betrokken blijven en blij zijn?” Naast het onderzoeken en het geven van adviezen, gaat Creative Staff nog een stapje verder: ze doen ook de werving en de selectie van kandidaten. “Tijdens de gesprekken gebruiken wij een vooraf opgestelde vragenlijst met gewogen antwoordcategorieën”, licht Haalboom toe. “Zo kunnen wij nog tijdens de voorselectie op eerlijke wijze de beste kandidaten naar voren brengen.”

Flexwerkplek

Het grootste deel van zijn werkweek brengt Haalboom meestal door op zijn flexwerkplek in De Drentse Zaak. Een werkplek die hem uitstekend bevalt. “Ik ben hier veel productiever dan thuis. De Drentse Zaak is een prachtig pand en een goede werkomgeving. En ik vind het mooi om te zien dat iedereen in het gebouw elkaar probeert te versterken.”