Nieuws en Evenementen

Coronaproof vergaderen: het kan in De Drentse Zaak

04 juni 2020 11.10 uur
Coronaproof vergaderen: het kan in De Drentse Zaak

De anderhalvemetersamenleving vraagt om behoorlijk wat aanpassingen. Ook binnen De Drentse Zaak. Daarom hebben we onze vergaderruimtes op een andere manier ingedeeld en hanteren we een speciaal coronaprotocol. Wil jij een training of workshop geven of een vergadering of andere bijeenkomst organiseren? In De Drentse Zaak kan dat nu coronaproof! 

Hoe coronaproof vergaderen er bij ons uitziet? Nou als volgt:

Desinfectie

Bij de receptie zijn desinfectiemiddelen te vinden, waarmee je bij binnenkomst in het gebouw je handen desinfecteert. Ook liggen er in de vergaderruimtes desinfectiemiddelen waarmee je bijvoorbeeld de stoel en jouw plek aan tafel kunt reinigen. De schoonmaakdoekjes gooi je vervolgens weg in de prullenbak. 

Checkgesprek

Bij binnenkomst houdt de receptiemedewerker een zogenoemd 'checkgesprek' met je. Dit korte gesprek is te vergelijken met de verplichte gesprekken die vooraf gevoerd worden bij kappers en in de horeca. We vragen mensen of ze verkouden of ziek zijn (geweest), of ze bijvoorbeeld koorts hebben (gehad) en in aanraking zijn geweest met iemand die positief getest is op corona. Natuurlijk sluiten we zo niet alle risico's uit. We blijven afhankelijk van de eerlijkheid en het gezonde verstand van mensen. Daarom vragen wij iedereen om vooral thuis te blijven bij klachten. Dus ben je verkouden, voel je je niet lekker of heb je koorts? Blijf thuis en kom niet naar De Drentse Zaak.

Afstand

Natuurlijk blijft iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar. Onze vergaderruimtes bieden je die mogelijkheid. Afhankelijk van de grootte van je gezelschap kijken we samen naar welke ruimte geschikt is. Daarnaast geven we ook in het gebouw geen handen. Een consequentie van het afstand houden van elkaar is wel dat er in onze vergaderruimtes minder bezoekers kunnen. We organiseren en faciliteren dus geen grote bijeenkomsten meer. 

Routes

Eens zo logisch: De Drentse Zaak kwam je binnen via de ingang en via diezelfde deur ging je weer weg. Nu we op 1,5 meter van elkaar moeten blijven is dat echter niet zo vanzelfsprekend meer. Om te voorkomen dat bezoekers, huurders en medewerkers van ons gebouw op een te kleine afstand van elkaar komen, hebben we looproutes door het gebouw ontwikkeld. Huur je een vergaderruimte binnen De Drentse Zaak? Dan krijg je vooraf een speciaal document opgestuurd waarin precies staat hoe jullie het gebouw kunnen betreden en verlaten. 

Koffie, thee en lunch

Ongetwijfeld mis je ze: die gezellige pauzes met collega’s. Kletsend samen aan één grote tafel. Helaas kan dat vooralsnog niet. Daarom serveren wij koffie en thee in de ruimte die je huurt. Wil je ook lunchen? Ook de lunch serveren wij in de vergaderruimte. Heb je een lange bijeenkomst en willen jullie graag buiten pauze houden? Geef dit dan aan bij de reservering, dan kunnen we hier rekening mee houden.

Vergaderen en solliciteren op afstand

Zoek je een professionele plek voor bijvoorbeeld een sollicitatie op afstand? Of wil je eens op een andere locatie dan je werkkamer digitaal vergaderen met collega’s? Veel van onze vergaderruimtes zijn voorzien van schermen en onze Grote vergaderzaal van een multimediascherm met touchscreen en een camera. Dat maakt onze ruimtes perfect voor presentaties, maar ook voor sollicitaties en vergaderingen in coronatijd.

Meer weten, een vraag of wil je één van onze ruimtes reserveren? Neem contact met ons op via info@dedrentsezaak.nl of 0592-763401.