Nieuws en Evenementen

Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

31 juli 2019 8.00 uur
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder

Al jaren zijn het twee bekende gezichten op de flexplek in De Drentse Zaak: Robin Slag en Diana Gorter. De twee accountmanagers van Werkplein Drentsche Aa zijn veel op pad, maar slaan tussendoor regelmatig hun laptop open op één van de flexplekken.

Werkplein Drentsche Aa is de intergemeentelijke sociale dienst van de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo, maar beide accountmanagers zijn daarnaast werkzaam voor Werk in Zicht. Werk in Zicht is een samenwerkingsverband van het UWV en 24 gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe en vormt het aanspreekpunt voor werkgevers en onderwijsinstellingen. “Een samenwerking binnen de arbeidsmarktregio”, licht Robin Slag toe. “Want alleen ga je misschien wel sneller, maar samen kom je verder. We kunnen zo eenvoudiger opschalen in de regio omdat we een veel groter bereik hebben. ”

Strategische partnerschappen

Het samenwerkingsverband werkt met branches. Zo is Slag Accountmanager Zorg & Welzijn en Gorter Accountmanager Zakelijke Dienstverlening. “Bij het plaatsen van mensen kijken we naar achtergrond, ervaring, opleiding en wat iemand graag wil”, legt Gorter uit. “Binnen Werk in Zicht zoeken we daarvoor naar langetermijnrelaties met werkgevers. We bouwen aan strategische partnerschappen.” Daarbij heeft Gorter een goed voorbeeld: “De arbeidsmarkt verandert, maar opleidingen vrijwel niet. Daarom kijken we met Drenthe College hoe we vraag en aanbod beter op elkaar kunnen laten aansluiten. Ook in de toekomst. We hebben bedrijven uitgenodigd en zijn met hen om tafel gegaan: Waar lopen zij tegenaan? Welke mensen hebben zij nodig? Daaruit bleek dat bijna iedere medewerker na zijn of haar opleiding nog bij- of nascholing nodig had. Samen onderzoeken we nu een vernieuwd scholingsaanbod.”

Waarde(n)gedreven

Dat gebeurt bij de verschillende partners van Werk in Zicht: bedrijven, instellingen of organisaties waar nauw mee wordt samengewerkt. “Daarbij is geen sprake van eenrichtingsverkeer. We zijn echt met elkaar dezelfde weg ingeslagen”, vertelt Gorter. Slag vult aan: “Veel bedrijven zijn waardegedreven: het gaat om welvaart en om geld. Zowel onze partners als wij zijn waardengedreven. We zijn bezig met het welzijn van mensen. Zo maken we samen de wereld een stukje mooier. Dat maakt ons werk ook zo leuk.”

Poten in de klei

Voor hun werkzaamheden brengen de accountmanagers veel tijd door op locatie. Tussen de afspraken door zijn ze te vinden in de flexruimte in De Drentse Zaak. “Het is relaxt hier”, vindt Slag. “We staan graag met onze poten in de klei. Dat betekent dat we willen zijn waar het gebeurt. Dat doen we met onze vind- en verbindplekken. De Drentse Zaak is daar één van.” Gorter noemt de flexwerkplek een goede aanvulling. “Het is een fijne werkplek. Midden in het centrum, gratis parkeermogelijkheden en een groot netwerk. Door de variatie aan ondernemers en de korte lijntjes kun je veel kennis opdoen.”