Nieuws en Evenementen

AbeePro brengt video naar De Drentse Zaak

13 november 2019 8.00 uur
AbeePro brengt video naar De Drentse Zaak

Zijn werk als cameraman bracht hem jarenlang de hele wereld over: van het Midden-Oosten tot Amerika. Inmiddels zoekt David Abee (AbeePro) het meestal wat dichter bij huis. Sinds kort is dat zijn eigen kantoor in De Drentse Zaak.

Met een vader als producent leerde David Abee al op jonge leeftijd het vak. Hij werkte als freelance cameraman bij bijna alle regionale en nationale omroepen. Nu filmt, regisseert en produceert hij voor verschillende opdrachtgevers in binnen- en buitenland. Zijn werk bracht hem door de jaren heen op bijzondere plekken en in aanraking met bijzondere mensen. Zo zag hij in 2005 met eigen ogen de verwoestingen die de zware aardbeving in Kasjmir (Pakistan) veroorzaakte. “Dat was heel indrukwekkend”, blikt hij terug. “Je focus ligt op het goed in beeld brengen van een noodtoestand. Tegelijk voel je dat je niet genoeg kunt doen.”

Netwerk

Gelukkig heeft hij ook genoeg leuke herinneringen om aan terug te denken. Zoals concertregistraties van (inter)nationale artiesten, North Sea Jazz, het Take Root Festival, wielerkoers Arctic Race of Norway en het werken met Frans Molenaar. “Ik had hem leren kennen tijdens een opdracht voor het Drents Museum. Naast kleding, ontwierp hij ook glaswerk, waarover ik samen met hem een film maakte. Een hartstikke leuke klus natuurlijk”, vertelt Abee enthousiast.

Abee werkte lange tijd als freelancer voor verschillende facilitaire bedrijven, die productiemensen leverden aan (regionale) omroepen. Tijdens de economische crisis vielen veel van deze bedrijven om. “Dat was een lastige tijd voor bijna alle freelancers.” Het was in die periode dat Abee kennis maakte met De Drentse Zaak. “Ondernemersadviseur Albert Rouwkema heeft mij toen heel goed geholpen met het uitzetten van mijn nieuwe koers.” 

Videopitch

Naast dat Abee de zakelijke markt nog steeds voorziet van prachtige audiovisuele producties en videocontent, coacht hij ondernemers met hun communicatieve vaardigheden. Een grote rol is daarin weggelegd voor de videopitch: een korte videopresentatie. “Voor iedereen geschikt, ook voor medewerkers van grote bedrijven en recruiters. Daarnaast is een videopitch goed bruikbaar bij sollicitaties. Maar zo’n pitch moet wel authentiek zijn, anders is het niet effectief. Daarom coach ik mensen eerst in het comfortabel worden en in het spreken voor de camera. Ondernemers krijgen zo feeling met hun eigen, natuurlijke manier van presenteren en komen tot de kern van hun boodschap.” Abee maakte altijd al de videopitches tijdens het pitch- en netwerkevenement Heel Drenthe Pitcht in De Drentse Zaak, maar in zijn studio in het ondernemerscentrum kan nu iedereen terecht voor een professionele video. “We beschikken over alle faciliteiten. Dit levert veel mooie mogelijkheden op. Ik denk dat De Drentse Zaak en ik samen veel kunnen bereiken.”