De Drentse Zaak
Werken, ontmoeten, groeien.

Mogen we je voorstellen aan… Stephan Haalboom?

“Ik begin graag nieuwe avonturen”

Sinds het voorjaar huurt Stephan Haalboom bij ons een flexplek. Hij is eigenaar van Creative Staff. Maar wie is deze rustige Drent eigenlijk? Waar houdt hij zich mee bezig? En wat is de rode draad in zijn leven? Tijd om hem aan zijn jasje te trekken!

Hé, wie ben jij?

“Mijn naam is Stephan Haalboom, sinds mei dit jaar ben ik regelmatig op de flexplek te vinden. Mijn bedrijf heet Creative Staff en ik ben recruitment consultant. Ik bemiddel tussen creatieve talenten en organisaties op het gebied van onder meer Marketing & Communicatie, Design & Branding en Front End Development & UX design. Kortom: alles wat ligt op het snijvlak van ICT en creativiteit.”

Wat doe je precies als consultant?

“Voor mijn klanten werf en selecteer ik talent. Daarbij let ik op de cultuur van het bedrijf en op de kwaliteiten, capaciteiten en behoeftes van de kandidaat. Dat maakt het mogelijk om de perfecte match te vinden. En als ik merk dat ik een kandidaat kan helpen op het gebied van leefstijl, doe ik dat: ik ben namelijk ook personal trainer en lifestyle coach bij het lifestylecentrum Booost in Elp!
Waarom ik op die manier help? Mijn doel is dat de kandidaat vol energie aan het werk gaat en blijft. Als hij of zij na een jaar nog steeds naar volle tevredenheid van beide kanten aan het werk is, heb ik mijn werk goed gedaan!“

Vanwaar de combinatie ICT en creativiteit?

“Ik heb ervaring als ICT Recruitment Consultant en ben de laatste jaren bezig geweest met marketing. Dat breng ik nu bij elkaar! Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel verschillende projecten opgezet. In 2015 startte ik samen met een compagnon ‘Retail van NU’, gaf ik samen met andere enthousiastelingen vorm aan Robot Festival Assen en leidde ik een succesvol pilot-project voor de provincie Drenthe in het kader van het nieuwe Lora-WAN sensornetwerk.”

Een wat voor netwerk?

“Het eerste dekkende Lora-WAN netwerk van Drenthe! Daar heeft Provincie Drenthe het afgelopen jaar in geïnvesteerd. Het is een netwerk waarmee sensoren metingen kunnen versturen over grote afstand. Daarvoor gebruiken we apparaatjes die heel weinig stroom gebruiken. Dit betekent dat je alles in de open ruimte kunt meten, zoals het grondwaterpeil, de zuurgraad, de temperatuur en meer. Met deze gegevens kan de provincie bijvoorbeeld makkelijker beleid ontwikkelen op het gebied van natuurbeheer.”

Wat doe je veel! Wat is je rode draad?

“Ik begin graag nieuwe avonturen! Ik ben graag bezig met nieuwe kansen en ontwikkelingen. Niet alleen op het gebied van ICT en automatisering, maar bijvoorbeeld ook qua persoonlijke ontwikkeling. De wereld verandert ontzettend snel en ik vind het belangrijk om op alle gebieden mee te blijven bewegen. Verder draag ik graag op mijn manier een steentje bij aan de maatschappij: het draait uiteindelijk allemaal om elkaar gelukkig maken, elkaar versterken en elkaar laten groeien.”    

En, hoe bevalt je DDZ-avontuur?

“Goed! Ik was op zoek naar een plek waar ik gefocust van werken. Ik ken DDZ al een tijdje, omdat ik al even als ondernemer rondloop in Assen. En 100 euro per maand voor een flexplek, dat is een mooie deal! Ik krijg hier zoals ik had gehoopt veel meer gedaan dan thuis.
Bovendien voel ik me hier welkom. De sfeer is ontspannen en mijn gasten worden bij de balie netjes ontvangen. En als ik vragen heb over bijvoorbeeld personeelszaken of verzekeringen, lopen hier genoeg ondernemers rond die mijn vragen kunnen beantwoorden. En natuurlijk mag iedereen mij aan mijn jasje trekken bij een vraag over creatief personeel.”    

Heb je nog tips voor ondernemers?

“Zorg dat je weet wat je wilt bijdragen aan de maatschappij en vul van daaruit je onderneming in. Als je weet wat je ‘waarom’ is, vind je altijd wel een ‘hoe’ om dat te bereiken!"

Meer weten over Stephan en Creative Staff? Kijk op creativestaff.nl.