De Drentse Zaak
Werken, ontmoeten, groeien.

Mogen we je voorstellen aan... Danny Weiss?

"Ik blijf mezelf uitdagen"

Een inmiddels bekend gezicht in De Drentse Zaak is Danny Weiss. De ontspannen Drent is junior consultant bij onze huurder Het Nederlands Inkoop Centrum (Het NIC). Maar wie is Danny? Hoe vindt hij het hier? En wat is voor hem het belangrijkst in zijn leven? Tijd om hem uitgebreid aan de tand te voelen.

Hé, wie ben jij?

“Hoi! Ik ben Danny Weiss en sinds maart 2018 werk ik als junior consultant voor NIC Inkoopprojecten, onderdeel van Het NIC. Ik werk voor de regio Groningen, Friesland en Drenthe. Mijn team en ik ondersteunen publieke organisaties zoals gemeenten en waterschappen met inkoop, aanbestedingen en contractmanagement. Dit kan bijvoorbeeld gaan over ICT of kantoormeubilair, of over de punten waarop klanten moeten letten bij het uitzetten van een Europese aanbesteding. Het gaat in elk geval om investeringen waar grote bedragen aan zijn gekoppeld. Van duizenden euro's tot enkele miljoenen."

"Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik bij veel verschillende bedrijven over de vloer kom en daar zie hoe beslissingen worden gemaakt. Bij de overheid wordt bijvoorbeeld - inderdaad - veel overlegd en bij andere organisaties moet je mensen meer ‘lostrekken’. Mijn uitdaging? Dat is om alle betrokkenen de gelegenheid te geven om hun mening in te brengen en zo alle neuzen dezelfde kant op te krijgen! Als dat lukt, geeft dat altijd weer voldoening.”

 

Hoe ben je bij Het NIC terechtgekomen?

“Ik liep stage op de afdeling NIC Analytics. Het bedrijf beviel me heel goed: bij het NIC krijgen jonge mensen de kans om door te groeien. We krijgen trainingen en opleidingen waardoor we ons constant blijven ontwikkelen. Daarnaast ben ik blij dat we sinds juni 2018 een vast kantoor in Assen hebben. Ik woon in Annen en De Drentse Zaak is slechts een kwartiertje rijden. We hebben ook kantoren in Zwolle, Den Dolder, Eindhoven en Den Haag. Hoe minder reistijd, hoe meer tijd ik heb om met mijn werk bezig te zijn!”

 

Wat is het belangrijkste in jouw leven?

“Doen wat ik leuk vind! Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Ik blijf mezelf uitdagen, wil graag groeien en ik ben nog lang niet uitgeleerd. Maar er is meer dan werk. Ik heb van kleins af aan altijd gevoetbald en speel nog steeds drie keer per week. Twee keer trainen en op zondag een wedstrijd. Zo blijf ik fit en daarnaast is het na afloop in de kantine natuurlijk ook altijd érg gezellig.”

 

En hoe vind je het in DDZ?

“Het bevalt heel goed! Mijn collega’s en ik zitten drie dagen per week in de ruimte achter het aquarium. Het is een ruim en representatief kantoor en we kunnen hier met een gerust hart afspraken ontvangen. Ze worden gastvrij ontvangen bij de receptie en een goede lunch is in overleg met de mensen in de keuken altijd te regelen. Ik voel me hier welkom. En de vissen? Dat zijn leuke huisdieren. Ik geef ze regelmatig te eten. Wel zit ik expres met mijn rug naar het aquarium toe, anders kijk ik de hele dag naar ze!”

 

Heb je tips voor flexwerkers?  

“Zoek elkaar op! Er is hier in De Drentse Zaak zo veel kennis en ervaring aanwezig. Gebruik vooral elkaars netwerk en expertise. Als we elkaar meer opzoeken, kunnen we een hoop voor elkaar betekenen. Een paar maanden geleden kwam er bijvoorbeeld iemand bij ons langs met een vraag over aanbestedingen. Het kost ons nauwelijks moeite om dat uit te leggen. En face to face krijg je een duidelijker antwoord dan wanneer je googelt. Dus heb je een vraag over inkoop of aanbestedingen? Klop dan gerust bij ons aan!”

 

Meer weten over Het Nederlands Inkoop Centrum? Op de website hetnic.nl vind je alles over de organisatie, haar producten en diensten, klantcases en meer.