De Ladder naar Succes
Workshopreeks voor starters

De Ladder naar Succes

Wil je je eigen bedrijf starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of ben je al begonnen en kun je wel wat hulp en advies gebruiken? Dan is de gratis* workshopreeks De Ladder naar Succes perfect voor jou! In deze reeks worden alle aspecten van het ondernemerschap behandeld.

Van verzekeringen tot aan de belasting en van je ondernemersplan tot aan de uitstraling van je bedrijf. Na het volgen van De Ladder naar Succes ben jij klaar voor een mooie start! Iedere reeks begint met een zogenoemde kickstart, waarin wordt uitgelegd wat deelnemers kunnen verwachten. In de weken daarop volg je inspirerende workshops, telkens over een element van het ondernemerschap. De workshops worden gegeven door experts, die vaak zelf ook ondernemer zijn.

Profiteer van onze kennis

Je herkent het ongetwijfeld: bij het starten van een onderneming komt er veel op je af. Van plannen schrijven, de financiën en verzekeringen regelen tot de uitstraling van je bedrijf verzorgen. Tijdens De Ladder naar Succes profiteer je van de kennis en de ervaring van gevestigde ondernemers. De Ladder wordt georganiseerd door De Drentse Zaak en Werkplein Drentsche Aa. Let op: Je kunt je alleen inschrijven voor de volledige reeks, het volgen van afzonderlijke workshops is niet mogelijk.

De Ladder naar Succes start in 2020 op de volgende data:

Voor wie is het en wat kost het?

De Ladder naar Succes is geschikt voor alle startende ondernemers. Of je nou net een week of een half jaar geleden begonnen bent: er is nog genoeg te leren en te ontdekken. De Ladder kost 200 euro exclusief btw. Woon je in de gemeente Assen, Tynaarlo of Aa en Hunze? Dan is de Ladder geheel gratis dankzij een regeling met Werkplein Drentsche Aa. Geef dus ook je woonplaats op als je je aanmeldt.

Zij gingen je voor

“Ik ben heel blij dat ik de Ladder heb gevolgd. Daar heb ik namelijk geleerd om mijn ideeën te kanaliseren. Ik wilde zo veel doen, maar het is verstandiger om eerst met een deel te starten. Niet alles in één keer, maar in fasen. Pas daarna opbouwen.” (Tania Arkema, Picasso Coaching)

“De Ladder is zo breed. Van marketing en verzekeringen tot aan de belasting. Het geeft je echt het gevoel dat je het meeste uit je onderneming haalt. Mijn idee was misschien een beetje apart, maar is door iedereen omarmd. Ook binnen de De Drentse Zaak. Als ik nu binnenkom vragen mensen meteen hoe het gaat. Dat vind ik fantastisch. De Drentse Zaak voelt echt als een warm bad.” (Esther Daleman, Stekjesbox)

“Bij het starten van een onderneming komt zoveel kijken, terwijl je eigenlijk geen idee hebt wat allemaal. De Ladder geeft je aanknopingspunten, structuur en houvast. Het is fijn om dit te doen met allemaal gelijkgestemden. Er was zo’n positieve vibe.” (Deirdre Lagas, Kei in Kunst)

Meld je aan!

Wil je meedoen aan een van de edities van de Ladder naar Succes? Ga naar Trainingen & Workshops en zoek de editie van jouw keuze. Aanmelden kan op de editiepagina.

Trainingen en workshops

Een carrièreswitch, van loondienst naar het ondernemerschap of je kennis up-to-date houden? In De Drentse Zaak worden vele trainingen, masterclasses en workshops gegeven die jouw bedrijf verder brengen. 

Bekijk alle activiteiten