Bedrijfsadvies
Advies en begeleiding voor ondernemers

Bedrijfsadvies

De ondernemersadviseurs van De Drentse Zaak geven advies en bieden begeleiding aan startende ondernemers. Maar ook gevestigde ondernemers kunnen in veel gevallen een beroep doen op de expertise en ervaring van de ondernemersadviseurs.

Iedere ondernemer die op zoek is naar bedrijfsadvies of coaching kan met alle ondernemersvragen terecht bij de ondernemersadviseurs. 

Bedrijfsadvies voor starters en gevestigde ondernemers

De ondernemersadviseurs van De Drentse Zaak geven advies en bieden begeleiding aan startende ondernemers. Maar ook gevestigde ondernemers kunnen in veel gevallen een beroep doen op de expertise en ervaring van de ondernemersadviseurs.

Voor welke zaken kun je terecht bij de ondernemersadviseurs?

  • Hulp bij het opstellen van een ondernemersplan
  • Advies bij het ontwikkelen van competenties
  • Coaching en meedenken bij allerlei ondernemersvragen
  • Hulp bij het regelen en aanvragen van financiering

Uitkering voor ondernemers

Woon je in de gemeente Aa en Hunze, Assen of Tynaarlo? En ben je zelfstandig ondernemer en heb je tijdelijk onvoldoende geld om je zakelijke en privé verplichtingen te voldoen? Of stop je als oudere zelfstandig ondernemer omdat je onvoldoende inkomsten uit je bedrijf hebt? Je kunt in deze gevallen tijdelijke uitkeringen aanvragen bij ons. 

Klik hier om een Bbz uitkering aan te vragen

Klik hier om een IOAZ uitkering aan te vragen

Klik hier om je documenten in te leveren als bijlage voor jouw aanvraag

Maak een afspraak met één van onze ondernemersadviseurs:

Albert Rouwkema

Albert Rouwkema

Ondernemersadviseur

Sinds 2012 ben ik ondernemersadviseur bij de Drentse Zaak. Hierbij houd ik me bezig met de uitvoering van de Bbz2004 en met de regeling voor parttime ondernemers. Deze regeling is bedoeld voor uitkeringsgerechtigden van Werkplein Drentsche Aa. Wil je meer informatie hebben over het starten van een eigen bedrijf? Dan nodig ik je hierbij uit om een afspraak met me te maken via a.rouwkema@wpda.nl.

Klaas Olijve

Klaas Olijve

Ondernemersadviseur

Mijn naam is Klaas Olijve, ik werk als ondernemersadviseur bij De Drentse Zaak. Als ondernemersadviseur leef ik me in in uw problematiek, leg ik de vinger op de zere plek en draag ik oplossingsrichtingen aan. Verder ben ik uitstekend op de hoogte van het Bbz2004, de bijstandsregeling voor zelfstandigen, zodat ik in no-time een reëel beeld van de (on)mogelijkheden op dat gebied kan schetsen. Mijn motto? Ondernemerschap zit ‘tussen de oren’. Contact opnemen? Mail me via k.olijve@wpda.nl.

Hermien Luijken

Hermien Luijken

Administratief ondersteuner van het ondernemersteam

Ik ben Hermien Luijken en na 10 jaar zzp'er te zijn geweest, ben ik nu in de Drentse Zaak een vast onderdeel van het ondernemersteam. Processen in en om het team, de ondernemer en processen in De Drentse Zaak worden door mij gecoördineerd, gecontroleerd en ook administratief bijgehouden. Daarnaast ben ik een vast en gastvrij aanspreekpunt voor het team, experts en ondernemers. De spil in De Drentse Zaak: het is een drukke functie, maar ik vervul deze met veel toewijding, zorgvuldigheid en plezier. Wil je contact met me opnemen? Dat kan via h.luijken@wpda.nl.